Scroll

Wil je beter vindbaar worden?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

 • Word beter gevonden in zoekmachines
 • Focus op zowel technische als on-page SEO
 • Één aanspreekpunt, korte lijnen
 • Trotse winnaars FD Gazellen Awards 2016-2023
4.8

Gebaseerd op 43 beoordelingen

Zoekmachine optimalisatie = hoger scoren op Google

Met je website op de eerste pagina van Google staan, willen we allemaal wel, maar hoe behaal je een plaatsje op de eerste pagina? Met zoekmachine optimalisatie druk je op honderden verschillende knopjes om de website zo goed mogelijk te optimaliseren voor het algoritme van Google. In ruil daarvoor ontvang je een bepaalde positie in de zoekmachine.

De tijden van: ‘’we schrijven een SEO tekst’’ is al jaren voorbij. Google beoordeelt jouw website op meer dan 200 verschillende factoren. En wie dat goed doet, wordt beloond met een hoge positie in de zoekmachines. Enkele manieren om de website hoog te laten scoren, zijn het toepassen van de juiste zoekwoorden, het verbeteren van de techniek van de website en het verlagen van de laadtijd. Cruciale aspecten waaraan je wil werken, want niemand heeft baat bij content die niet aansluit bij de zoekopdracht of een trage website.

Start vandaag nog met zoekmachine optimalisatie en neem contact op met Paul.

Paul van Berkom

SEO & SEA specialist

De eerste pagina van Google

Dag in, dag uit werken onze SEO specialisten aan tientallen projecten met als doel om voor onze klanten een plekje op de pagina van Google te bemachtigen. In SEO-land telt namelijk maar één ding en dat is een top-10 notering. De statistieken liegen er niet om:

Eerste pagina van Google

90% van de (be)zoekers bekijkt enkel de eerste pagina

Top 5 resultaten

75% van de bezoekers op een van de eerste vijf zoekresultaten klikt

Nummer #1 positie

30% op de eerste positie klikt

De voordelen van zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een zoekmachine is een prachtig meganisme en de beloning is o-zo-mooi: structureel organisch verkeer naar de website – relevant verkeer – verkeer dat converteert. Bekijk hieronder alle voordelen van zoekmachine optimalisatie.

 • Je website komt hoger in Google;
 • Je website verschijnt vaker in Google;
 • Een verhoogde (geholpen) naamsbekendheid; 
 • Een stijgende relevantie van websitebezoekers (het juiste verkeer genereren);
 • Behaalde posities voor lange termijn;
 • Kom in beeld bij bezoekers in de oriënterende- en overtuigingsfase die op zoek zijn naar jouw producten of diensten.
 • Meer bezoekers, leads, verkopen en omzet.

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten

Zoekmachine optimalisatie is een verzamelnaam voor verschillende werkzaamheden om de website te verbeteren, zodat deze zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines. Wij houden ons bezig met alle facetten van zoekmachine optimalisatie die invloed hebben op de ranking. Hieronder worden de verschillende SEO diensten nader toegelicht.

strategy icoon

SEO strategie

Wij onderzoeken en analyseren de markt en stellen een maatwerk plan van aanpak op voor jouw organisatie.

Technische SEO

De techniek van jouw website is dé basis voor succes. Een goed presterende website maakt het mogelijk om hoog te scoren in Google.

SEO content

Het optimaliseren van verschillende onderdelen binnen een webpagina, zodat deze pagina goed scoort op relevante zoekwoorden.

Linkbuilding

Het verzamelen van externe linkjes naar de website met als doel om je website hoger te laten scoren op specifieke zoekwoorden.

Lokale SEO

Verhoog je vindbaarheid bij lokale zoekopdrachten en genereer meer fysieke winkelbezoeken, telefoongesprekken en meer.

SEO audit

Wij gebruiken diverse SEO tools zoals Google Search Console, Lighthouse, SEMrush en Screaming Frog om je website te analyseren.

Ook SEO inzetten?

Stuur een mail naar Paul

Paul van Berkom

SEO & SEA specialist

SEO strategie

Voorafgaand aan elk SEO traject stellen wij een plan van aanpak op waarin we verschillende onderdelen van zoekmachine optimalisatie combineren voor een zo’n goed mogelijk resultaat. In de basis bestaat het plan uit twee onderdelen: een set-up en doorlopende werkzaamheden. Enkele voorbeelden van de set-up zijn het onderzoeken en analyseren van de markt, het definiëren van SEO kansen, het verbeteren van de techniek en het verlagen van de laadtijd van de website. De doorlopende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het optimaliseren van bestaande landingspagina’s, SEO copywriting en linkbuilding. Kortom, we onderzoeken en analyseren waar verbeteringen mogelijk zijn, wat de slagkracht is om goed te scoren en hoe we zoekmachine optimalisatie effectief kunnen inzetten om een bijdrage te leveren aan jouw bedrijfsdoelstellingen.

Technisch SEO

De techniek van de website is de basis voor een succesvolle zoekmachine optimalisatie strategie. Wanneer de techniek niet goed is, dan hebben toekomstige zoekmachine optimalisatie inspanningen minder effect of moet je meer energie en/of geld investeren om het gewenste resultaat te behalen. Wij kunnen dit voor je verbeteren. Aspecten van technische optimalisaties zijn:

 • het verbeteren van de laadtijd;
 • het verbeteren van de gebruikerservaring;
 • het nalopen van bestaande plugins en verwijderen van rommel code;
 • het oplossen van technische fouten op de website (gebroken links, 4xx codes).

SEO content en copywriting

Is de techniek van de website in orde, dan kan je aan de slag met het optimaliseren van bestaande content op de website en het schrijven van nieuwe teksten om de organische vindbaarheid in de breedte verder te vergroten. Samen met jouw organisatie stippelen we een pad uit om het beste resultaat te realiseren. Zo is het voor sommige organisaties gebruikelijk om content voor de website zelf te schrijven. Wij juichen dit natuurlijk toe, want jullie staan het dichtst bij de organisatie en kunnen dieper in een specifiek onderwerp duiken. Wij zijn dan ondersteunend aan jullie organisatie en adviseren over zoekmachine optimalisatie kansen, leveren de juiste zoekwoorden aan en controleren geschreven teksten aan de hand van on-page SEO richtlijnen van Google.

Linkbuilding

Middels linkbuilding verzorgen wij externe linkjes naar jouw website op een natuurlijke manier om een sterke domeinautoriteit op te bouwen. Elke link naar jouw website is voor Google een signaal dat jouw website belangrijk is en dus ook de moeite waard is om te bezoeken. Op deze manier is het mogelijk om de posities van specifieke zoekwoorden positief te beïnvloeden.

Benieuwd wat linkbuilding voor jou kan betekenen? Bekijk hier de linkbuilding case van KiesZon. 

Lokale SEO

Voor iedereen met een bedrijfs- of winkelpand is lokale SEO een goed instrument om je onderneming in je verzorgingsgebied op de kaart te zetten. Ongeveer de helft van alle zoekopdrachten zijn namelijk lokaal georiënteerd. Wanneer jouw organisatie boven de concurrent uitsteekt, zal je direct meer telefoontjes ontvangen of meer klanten in de winkel krijgen.

Om je website lokaal goed te optimaliseren heeft Google zelfs een aparte tool in het leven geroepen, namelijk: Google Mijn Bedrijf. Middels Google Mijn Bedrijf optimaliseren wij jouw website voor lokale zoekopdrachten.

Zoekmachine optimalisatie scan: weten hoe jouw website ervoor staat?

Wij zijn ervan overtuigd dat er voor elke organisatie kansen zijn om de zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten. Daarom bieden wij gratis een SEO scan aan, zodat je alvast zelf aan de slag kan met zoekmachine optimalisatie.

We delen onze kennis en geven advies over: 

 • Technische SEO audit;
 • Content audit;
 • Jouw vindbaarheid op relevante zoekwoorden;
 • De vindbaarheid van je concurrenten op deze relevante zoekwoorden;

Gratis zoekmachine optimalisatie scan

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  Na het aanvragen van de SEO scan ontvang je binnen twee werkdagen een uitgebreide rapportage in je mailbox met verbeterpunten en adviezen. Wij begrijpen dat er na het lezen van de rapportage vragen kunnen ontstaan betrekking tot zoekmachine optimalisatie. Daarom bespreken we de scan graag met je onder het genot van een (digitaal) kopje koffie. 

  Zelf aan de slag met zoekmachine optimalisatie?

  Ben je net zo enthousiast over zoekmachine optimalisatie (SEO) als wij en wil je hier graag meer over leren? Dan is onze 4 weekse SEO cursus zeker iets voor jou. Tijdens deze cursus komen alle facetten van zoekmachine optimalisatie aan bod en na de cursus kun jij zelfstandig aan de slag om de organische vindbaarheid te vergroten voor jou organisatie.

  Waarom zoekmachine optimalisatie (SEO) ?

  Wij zijn ervan overtuigd dat zoekmachine optimalisatie een van de basisprincipes is voor een succesvolle online marketingstrategie. Niets is beter dan een structurele bezoekersstroom genereren die ook nog eens een hoge relevantie heeft. Want bezoekers die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten zullen ook eerder converteren. Hieronder staan een aantal beweegredenen om actief in te zetten op zoekmachine optimalisatie:

  Een structurele bezoekersstroom

  Het grote voordeel van zoekmachine optimalisatie is, wanneer je een goede positie hebt behaald, dat je deze positie meerdere maanden of jaren kunt behouden. Dit levert dus structureel verkeer op naar je website. En wanneer je focust op de meest relevante zoekwoorden voor jouw organisatie, dan zullen deze bezoekers ook vaker converteren. Daarnaast ben je ook minder afhankelijk van advertentiebudgetten en klikkosten. En dat is wel zo fijn, aangezien Google en Facebook elk jaar de advertentieprijzen verhogen. Bovendien kun je, door een structurele bezoekersstroom, jaarlijks een duurzame omzetgroei realiseren waarmee je de organische vindbaarheid verder kan laten groeien.

  Doe mee in de overweging van potentiële klanten

  Ten tweede bevindt 96% van de websitebezoekers zich nog in de oriëntatiefase. Dit wil zeggen dat men opzoek is naar een product of dienst, maar nog niet klaar is om een actie uit te voeren (zoals het invullen van een contactformulier of het bestellen van een product). In deze fase vergelijken zij verschillende aanbieders en alternatieven. Op dat moment wil je natuurlijk goed vindbaar zijn, zodat jouw organisatie meedoet in de overweging van de potentiële klant.

  Voor elke onderneming zijn zoekmachine optimalisatie kansen

  Ten derde zijn er nog heel veel kansen om goed te scoren in Google. Het is een fabel dat zoekmachine optimalisatie alleen geschikt is voor grote partijen. Een lokaal georiënteerde organisatie heeft zeker baat bij om goed te scoren op zoekwoorden zoals accountant Helmond of autogarage Boxtel. Zij opereren in een bepaald verzorgingsgebied en de meeste (be)zoekers zijn op zoek naar een organisatie in de omgeving en niet 150 km verderop in het land.

  Voor veel ondernemingen is zoekmachine optimalisatie een onbekend terrein. Wij begrijpen dat, aangezien er meer dan 200 verschillende rankingsfactoren die invloed hebben op jouw score. Toch horen wij vanuit de markt vaak geluiden zoals: ‘’met alles wat ik intyp in Google, staat mijn concurrent altijd op de eerste pagina en ik niet’’ of ‘’verkopen jullie ook product X, want bij het intypen in Google kwam ik jullie niet tegen.’’ Herkenbaar? Dan is het zeker tijd om contact op te nemen met een zoekmachine optimalisatie bureau. 

  Onze werkwijze

  Transparantie en co-creatie zijn twee sleutelwoorden waar wij als organisatie voor staan. Achter onze computers werken wij dag in, dag uit om voor jouw organisatie het beste resultaat te behalen. Dit doen we samen met jou en je collega’s, want wanneer we allemaal keihard werken, dan is een succesverhaal zo geboren!

  Loze beloftes, daar houden wij niet zo van. Met zoekmachine optimalisatie is (helaas) niet met 100% zekerheid een #1 positie te garanderen. Bijvoorbeeld, wanneer twee verschillende online marketingbureaus zich richten op het zoekwoord ‘blauwe opblaaskrokodil’, wie behaalt dan de eerste positie in Google en welk bureau maakt zijn beloftes niet waar?

  Met onze totaalaanpak zorgen wij middels een transparante werkwijze voor hogere posities in Google. Wij beloven geen nummer #1 positie, maar we doen er alles aan om jouw organisatie op de eerste pagina van Google te krijgen. Om jou inzichten te geven in de behaalde resultaten, ontvang je maandelijks een statistiekendashboard met bezoekersstatistieken en een zoekwoord trackingrapportage. Zetten we tijdens het zoekmachine optimalisatie traject linkbuilding in? Dan ontvang je van ons ook een overzicht van de geplaatste links met belangrijke metrics, zoals Domein Autoriteit, Trust Flow en Citation Flow

  Onze online marketingdiensten

  Het ene bedrijf is het andere niet. Daarom voldoet  één specifieke online marketing aanpak niet altijd. Wij brengen op strategisch niveau de klantreis van jouw klanten in kaart en daarna bepalen we samen welke online marketingmiddelen we inzetten om jouw doelgroep te bereiken en te overtuigen. Voor de een volstaat enkel zoekmachine optimalisatie, voor de ander zetten we ook andere middelen in zoals marketing automations, affiliate marketing en zoekmachine adverteren. Hieronder vind je al onze online marketingdiensten.

  strategy icoon

  Online marketing strategie & advies

  Zoekmachine adverteren (SEA)

  zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) icoon

  Zoekmachine optimalisatie (SEO

  social media advertisment icoontje

  Social Media adverteren

  conversie optimalisatie icoontje

  Conversie optimalisatie

  email marketing icoontje

  E-mail marketing

  icoontje affiliate marketing

  Affiliate marketing

  Storytelling icoontje. Storytelling/copywriting is onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Content marketing

  Icoon makkelijke CMS,

  Webdesign & webdevelopment

  Zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan Buro 3?

  Geen zin om dagenlang Youtube filmpjes te kijken over zoekmachine optimalisatie om er vervolgens nog steeds niet uit te komen of wil je jouw kostbare tijd liever gebruiken om te ondernemen? Besteed je zoekmachine optimalisatie dan uit aan de doorgewinterde SEO specialisten van Buro 3.

  Op strategische wijze pakken wij alle obstakels aan die in de weg staan om de website goed te laten scoren, gaan we op zoek naar zoekmachine optimalisatie kansen om je organisatie bekend te maken aan een breder publiek en helpen we je aan meer klanten. Wil jij zoekmachine optimalisatie uitbesteden? Neem dan contact met ons op en kom gezellig eens lang bij ons op kantoor (of videocall).

  Wil je dat wij een blik op de vindbaarheid van jouw website werpen? Neem contact op met Paul.

  Paul van Berkom SEO & SEA specialist

  Klanten om trots op te zijn

  Groot of klein, met een flinke dosis doorzettingsvermogen werken we intensief samen met toffe opdrachtgevers om klantreizen te optimaliseren.

  Stuur een bericht!

   Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

   Zoekmachine optimalisatie (SEO)

   • Word beter gevonden in zoekmachines
   • Focus op zowel technische als on-page SEO
   • Één aanspreekpunt, korte lijnen
   • Trotse winnaars FD Gazellen Awards 2016-2023
   4.8

   Gebaseerd op 43 beoordelingen