Scroll

Website optimalisatie

Website optimalisatie

Yes, je website of webshop is live! Fijn, want nu hoeft er niks meer aan gedaan te worden, of toch wel? De westrijd begint pas na het live zetten van de website of webshop. Althans, als je wilt dat deze écht goed gaat converteren en aan blijft sluiten bij de wensen van de bezoekers.

Meten is weten

Optimaliseren begint bij het in kaart brengen van de huidige prestatie van je website of webshop en het opstellen van doelstellingen. Aan de hand van verzamelde data kunnen we achterhalen wat belangrijk is voor je bezoekers. We maken het gedrag van bezoekers inzichtelijk, we achterhalen wat de behoeften zijn en waarom ze mogelijk afhaken in het (bestel)proces of structuur van de website. Door dit continu te blijven monitoren en te blijven verbeteren, kunnen we ervoor zorgen dat bezoekers de website zo optimaal mogelijk gaan gebruiken en de juiste actie ondernemen. Denk aan het verbeteren van een contactformulier, het aanvragen van een brochure of het gemakkelijker bestellen van een (bij)product. Onze online marketeers en ontwikkelaars verbeteren je website of webshop aan de hand van A/B testen, user tests, SEO optimalisaties en snelheidverbeteringen toe te passen.

Doorontwikkeling

We denken ook proactief met je mee als het gaat om het doorontwikkelen, want misschien zijn er wel nieuwe mogelijkheden voor jouw website of webshop, waarmee deze nog beter functioneert of waarde toevoegt voor de bezoeker, of functionaliteiten / automatisering, waarmee de website voor voor jouw bedrijf nog praktischer in gebruik wordt.

Kortom: een website of webshop is na de oplevering nooit klaar. Er blijven altijd verbeteringen of aanpassingen nodig om je website of webshop in leven te houden.

Een website is net een voetbalcompetitie

Zie je website als een voetbalcompetitie; of je aan het einde van het seizoen bovenaan de ranglijst staat, is afhankelijk van je eigen prestatie, maar ook van externe factoren, zoals de prestaties van de concurrentie, nieuwe aankopen die zij doen en nieuwe spelregels. Jij moet je best doen om tijdens wedstrijden steeds beter te spelen, denk aan je techniek, je analytisch vermogen en je snelheid. Met o.a. deze factoren kun je je concurrentie steeds een stapje voor blijven en winnen. Als je genoeg traint en resultaten behaalt zit het stadion vol met bezoekers die speciaal voor jou komen!

Wil je je website optimaliseren? Mike helpt je graag op weg!