Scroll

Meer online resultaat door een holistische SEO aanpak!

SEO uitbesteden?

SEO uitbesteden?

 • Word beter gevonden in zoekmachines
 • Focus op zowel technische als on-page SEO
 • Één aanspreekpunt, korte lijnen
 • Trotse winnaars FD Gazellen Awards 2016-2023
4.8

Gebaseerd op 43 beoordelingen

SEO uitbesteden of zelf doen?

Je hebt gezocht naar ‘SEO uitbesteden’, dus hoogstwaarschijnlijk heb je er al eens over nagedacht. Er zijn natuurlijk meerdere beweegredenen om zoekmachine optimalisatie (SEO) uit te besteden, maar waarom zou je het bijvoorbeeld zelf doen?

Het internet staat vol met handleidingen en checklists om SEO zelf aan te pakken. In principe zou je een deel van de kennis zelf kunnen vergaren. Echter, blijkt het in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak houdt het op bij het schrijven van content volgens de ‘Google richtlijnen’.

De inspanningen hebben dan toch niet het gewenste resultaat opgeleverd. Het uitbesteden van je SEO activiteiten is dan een logische stap en is veel gevallen zelfs lonend. De investering verdien je terug door stijgende online resultaten uit organisch verkeer.

Waarom SEO uitbesteden?

SEO wordt door velen gezien als een lastige tak van sport. Het is een complete strategie, kost tijd en je hebt vaak pas over een aantal maanden de gewenste resultaten. Onderschatting komt dan ook vaak voor in ons vakgebied.

Vaak besluiten ondernemers er toch voor om de SEO werkzaamheden uit te besteden aan een online marketingbureau, omdat ze zelf niet de gewenste resultaten behalen. De reden hiervoor is een gebrek aan kennis en tijd.

Wanneer je SEO uitbesteed aan ons, bepalen we eerst de strategie. Dat resulteert in een maatwerk SEO aanpak. Voor de ene partij voeren wij alle facetten uit (ontzorgen). Voor de andere is het bijvoorbeeld een specifieke dienst binnen SEO.

SEO uitbesteden is aan te raden wanneer:

 • Je liever focust op ondernemen
 • Je weinig kennis hebt van zoekmachine optimalisatie
 • Je meer online resultaten wil behalen
 • Je hoger wil scoren op Google op relevante zoekwoorden

SEO uitbesteden?

Neem contact op met Paul

Paul van Berkom

SEO & SEA specialist

Onze SEO aanpak

SEO bestaat uit drie verschillende pijlers, namelijk: de techniek van de website, de content op de webpagina’s en de autoriteit van de website. Elk optimalisatie traject bestaat bij ons over het algemeen uit vier stappen.

zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) icoon

Technische SEO

De techniek is super belangrijk. Een goed presterende website maakt het mogelijk om hoog te scoren in Google.

Storytelling icoontje. Storytelling/copywriting is onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO)

On-page SEO

Het optimaliseren van verschillende onderdelen binnen een webpagina, zodat deze pagina goed gaat scoren op een relevant zoekwoord.

Linkbuilding icoontje. Linkbuilding is onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO)

Off-page SEO

Het belangrijkste onderdeel van off-page SEO is linkbuilding. Met linkbuilding zorg je ervoor dat je website autoriteit opbouwt en hoger scoort!

1) Strategie

Allereerst bepalen we samen de strategie voor het traject. We voeren een 0-meting uit, doen een zoekwoord-analyse en bepalen samen welke werkzaamheden nodig zijn om de doelstellingen te behalen.

2) De techniek

De techniek van de website is dé basis voor succes. Een goed presterende website maak het mogelijk om hoog te scoren in de zoekmachines. Twee hoofd SEO factoren voor de techniek van de website zijn snelheid en errors. Google houdt niet van technische errors, omdat dat de gebruikerservaring niet ten goede komt. Dat geldt ook voor trage websites. Een trage website leidt tot drastisch minder conversies. 

Onze SEO specialisten zullen een technische SEO audit voor je uitdraaien. Deze analyse delen we met jou en eventueel met je developers. Zij kunnen aan de slag om de techniek te verbeteren. Natuurlijk bieden wij hier ondersteuning in.

Heb je een WordPress website? Dan kunnen onze webdevelopers deze optimalisaties ook doorvoeren.

3) On-page

Nadat de techniek weer in orde is, kunnen we aan de slag met de content op de website. Er zijn een aantal factoren (on-page SEO) waar google veel waarde aan hecht. Deze factoren geven bijvoorbeeld een signaal aan Google over de inhoud van de pagina, waardoor Google jouw webpagina weergeeft bij een bepaalde zoekopdracht.

Deze on-page optimalisaties kunnen wij voor jullie uitvoeren, maar een (content) marketeer binnen jullie organisatie is zeker in staat om dit ook uit te voeren. Wederom bieden wij advies en ondersteuning, zodat deze optimalisaties goed worden doorgevoerd. Daarnaast controleren wij achteraf of de pagina goed geoptimaliseerd is.

4) Off-page

Wanneer de techniek en on-page SEO tiptop in orde is en je een bepaalde positie hebt behaald op Google, kan het voorkomen dat er nog een laatste zetje nodig is om op pagina 1 te staan. In dat geval gaan we aan de slag met off-page SEO, ofwel linkbuilding. Hierbij gaan we op zoek naar andere sites waar we een link naar jouw site kunnen plaatsen om zo jouw site hoger te laten ranken. Op de meest relevante zoekwoorden met hoge maandelijkse zoekvolumes wordt linkbuilding toegepast. Natuurlijk zorgen we voor een ‘natuurlijk linkprofiel’.

Afhankelijk van jouw huidige situatie stippelen we samen met jou een pad uit dat het beste past bij jou en je bedrijfsdoelstellingen.

SEO scan: weten hoe jouw website ervoor staat?

Wil je alvast weten hoe jouw website ervoor staat? Vraag dan nu gratis een SEO scan aan en ontvang binnen 48 uur een complete website audit.

We geven waardevolle inzichten over:

 • Technische verbeterpunten die nodig zijn om hoog te kunnen scoren op Google?
 • Vindbaarheid op relevante zoekwoorden
 • Vindbaarheid van directe concurrentie op relevante zoekwoorden

Gratis SEO scan

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  Transparante werkwijze

  SEO uitbesteden aan een specialistisch bureau is altijd een goed idee, want zij zorgen ervoor dat je hoge posities behaald in Google. Echter, worden er soms resultaten beloofd die nooit met 100% zekerheid gegarandeerd kunnen worden.

  Bijvoorbeeld, wanneer twee verschillende online marketingbureaus zich richten op het zoekwoord ‘blauwe opblaaskrokodil kopen’.  Wie behaalt positie #1 en welk bureau maakt zijn beloftes niet waar?

  Met onze totaalaanpak zorgen wij voor hoge posities in Google. We kunnen helaas nooit een #1 posities beloven. Daarnaast is het ook van belang om altijd actief bezig te zijn met SEO. Ons vakgebied verandert zo snel, waardoor de behaalde posities ook weer kunnen dalen. Wij volgen alle ontwikkelingen in ons vakgebied en monitoren de focus zoekwoorden ten alle tijden. Zien we een focus zoekwoord wegzakken, dan besteden we extra aandacht aan deze pagina.

  Voor een leek kan het soms lastig zijn om alles over SEO te begrijpen. Daarom maken we alle resultaten inzichtelijk in een dashboard en ontvang je maandelijks een rapportage met de zoekwoord posities. Bovendien lichten we de werkzaamheden toe, zodat je altijd weet wat er gedaan wordt. Wij zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

  Samen online succesvol

  In samenspraak met jou gaan we alle realistische mogelijkheden bekijken om jullie online vindbaarheid te vergroten. Wij combineren onze kennis met jouw wensen en doelen om zo bedrijfs overtreffende resultaten te behalen.

  Wil je dat wij een blik op de vindbaarheid van jouw website werpen? Neem contact op.

  Paul van Berkom SEO & SEA specialist

  Klanten om trots op te zijn

  Groot of klein, met een flinke dosis doorzettingsvermogen werken we intensief samen met toffe opdrachtgevers om klantreizen te optimaliseren.

  Waarom SEO uitbesteden?

  Goedkoper

  Goede SEO specialisten zijn meestal prijzig om in dienst te hebben als volwaardige werknemer. Voor de gemiddelde onderneming is het dus veel voordeliger om SEO uit te besteden aan een agency.

  Continue optimalisatie

  Vaak zien we dat bedrijfseigenaars die zelf SEO doen, sporadisch een blogartikel schrijven. Wanneer je een specialist inschakelt, wordt er consistent gewerkt aan nieuwe content om op je site te plaatsen waardoor je niet alleen hoger in Google komt te staan maar ook sneller op die posities komt te staan.

  Altijd up to date met Google updates

  Google voert meerdere malen per jaar een update door die vaak vergaande gevolgen heeft. Als je jouw pagina’s hier niet naar aanpast, kost je dat posities en dus geld. Want hoe hoger je staat, hoe meer mensen klikken, hoe meer verkopen je kan hebben.

  SEO specialisten zijn actief bezig met deze updates en houden je site up to date zodat je zelf niet alles uit moet zoeken.

  Dus, wil je SEO uitbesteden? Neem dan even contact op.

  SEO uitbesteden: wat zijn de kosten?

  Over de kosten van SEO uitbesteden is al veel geschreven en veel partijen beloven je dat je voor een appel en een ei op die felbegeerde eerste positie komt te staan met je zoekwoorden.

  Aangezien onze volledige SEO aanpak bestaat uit meer dan enkel een paar links plaatsen naar je site, zal de investering natuurlijk wat meer zijn. Onze eenmalige SEO aanpassingen zijn bijvoorbeeld al vanaf €880,-. Maar, hier krijg je dan ook wat voor.

  Je krijgt een volledige SEO audit; een zoekwoordenonderzoek en implementatieplan; 2 uren waarin onze developers de techniek van je site verbeteren en nog veel meer.

  Op de maandelijkse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld linkbuilding of het schrijven van teksten, is moeilijk een kostprijs te plakken aangezien dit afhankelijk is van de benodigde werkzaamheden.

  Wat is jullie SEO werkwijze?

  SEO bestaat uit drie verschillende grote pijlers, namelijk: de techniek van je site, de inhoud van je site en de links naar je site.

  Wij beginnen alleszins al met het bepalen van een strategie voor het traject. We meten waar je nu staat, bespreken samen waar je wil staan en bepalen welke werkzaamheden allemaal nodig zijn om je doel te behalen.

  1. Als eerste echte stap gaan we aan de slag met de techniek van de website. Dit is een van de belangrijkste factoren voor Google. Onze eigen developers verbeteren je site waardoor je nadien veel sneller bovenaan in Google kan komen te staan.
  2. Ten tweede gaan we aan de slag met de inhoud van je site. Sluit deze bijvoorbeeld wel aan op wat mensen eigenlijk willen weten? We passen teksten aan of schrijven nieuwe pagina’s die nieuwe mensen naar je site trekken.
  3. Ten derde maken we gebruik van linkbuilding om je site sneller te laten stijgen. Hierbij plaatsen we links naar jouw site op sites van derden. Dit heeft Google graag en is een zeer efficiënte manier om posities te winnen.

  Bekijk hoe deze aanpak al succes heeft behaald voor verschillende klanten.

  Stuur een bericht!

   Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

   SEO uitbesteden?

   • Word beter gevonden in zoekmachines
   • Focus op zowel technische als on-page SEO
   • Één aanspreekpunt, korte lijnen
   • Trotse winnaars FD Gazellen Awards 2016-2023
   4.8

   Gebaseerd op 43 beoordelingen

   SEO uitbesteden?

   • Word beter gevonden in zoekmachines
   • Focus op zowel technische als on-page SEO
   • Één aanspreekpunt, korte lijnen
   • Trotse winnaars FD Gazellen Awards 2016-2023
   4.8

   Gebaseerd op 43 beoordelingen