Scroll

Ontdek de behoeften van jouw klanten

Klantenonderzoek

De behoeften van jouw klanten, dáár draait het om. Alleen als we die behoefte écht begrijpen, kunnen we de doelgroep in beweging krijgen. Door gerichte vragen te stellen en te luisteren naar jouw (potentiële) klanten krijgen we (nieuwe) inzichten in de belevingswereld van de klant, hoe deze zich oriënteert, informatie verzamelt en keuzes maakt in verschillende fases van de klantreis.

Wanneer is een klantenonderzoek waardevol?

Altijd. Het geeft waardevolle inzichten die in alle marketinguitingen toegepast kunnen worden. Wij passen het vooral in onderstaande situaties toe.

Meer inzicht in de klantreis

Klantenonderzoek wordt veelal als aanvulling op de klantreisscan uitgevoerd. Vaak zijn 6 tot 8 van deze klantreisinterviews al voldoende om een goed beeld van de ervaring en verwachting van klanten te scheppen.

Testen van concepten

Klantinterviews worden gedurende een project ingezet om de concepten die we samen gecreëerd hebben te testen onder de doelgroep. Jij hebt kennis van de markt, je product en je klanten. Wij van online. Samen kunnen we supergave concepten bedenken, maar uit interviews en gebruikerstesten komen altijd nieuwe inzichten die we beiden niet bedacht zouden hebben. Vaak geven 3 tot 4 interviews en/of testen voldoende inzicht om te bepalen of het concept succesvol is.

Test je positionering

Je hebt een positionering opgesteld, je weet waar je merk voor staat en wat je unique selling points zijn. Maar werkt dit ook? Is dit ook waar klanten op zitten te wachten? Het is eigenlijk vreemd dat dit door niemand in de praktijk getoetst wordt. Het is naïef om iets te bedenken en dan maar zien of het werkt. Daarom voeren wij een positionering-check uit. Een moeilijk woord voor gewoon goed doorvragen aan de klanten waarom en hoe zij voor jou gekozen hebben. Dit levert inzichten op waarom je klant voor jou kiest. Ook geeft de propositie-check aan welke onderdelen uit jouw propositie niet echt effect hebben op de aankoop of de beleving van je merk.

Kom met mij sparren