Scroll

KiesZon

Vormgevers van de solarrevolutie

Klant sinds 2015

De duurzame pioniers: 560.000 geplaatste zonnepanelen

KiesZon heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot voorloper op het gebied van realisatie en exploitatie van grootzakelijke zonnestroomprojecten. Met meer dan 184 gerealiseerde projecten en maar liefst 560.000 geplaatste zonnepanelen, wordt er per jaar 148.000.000 kWh groene stroom opgewekt wat een CO2 besparing oplevert van 98.000.000 kilo per jaar.

275% groei in leads

Dat KiesZon graag voorop loopt is duidelijk, al in 2009 realiseerde zij als eerste in Nederland een volledig gefinancierd zonnestroomproject. Als sinds 2015 werken we samen met KiesZon, wat begon als een website project via onze Serious Request actie heeft zich ontwikkeld tot een nauwe samenwerking. Hierin zijn we niet alleen actief werkzaam voor KiesZon, maar ook tal van side projecten zoals SamenDuurzaam en Zonnig Portaal. Daarnaast werken we ook aan de marketingdoelstellingen; meer hoogwaardige leads leveren aan het salesteam waarin we verder gaan dan alleen de uitvoering en nemen we tegenwoordig ook een stuk opleiding voor onze rekening om het marketingteam van KiesZon te ondersteunen en op te leiden tot volwaardige online marketeers. In deze case lichten we een aantal voorbeelden uit van hoe wij slim inspelen op de behoefte van de doelgroep in verschillende fases van de klantreis.

Icoon female wit

20% groei in naamsbekendheid

275% meer leads

Icoon invoice wit

60% stijging in offerte aanvragen

Zichtbaarheid creëren bij potentiële klanten

Zienfase

Zichtbaarheid creëren bij potentiële klanten

Om de (latente) behoefte bij de doelgroep aan te wakkeren is door middel van slimme targeting via het Display netwerk zoveel mogelijk relevante vertoningen gegenereerd. De doelgroep is hierin in 2 kampen verdeeld op basis van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of de besparing die zonnepanelen met zich meebrengen. Door het bereiken van de relevantie doelgroep en boodschap die hierbij aansluit is een bovengemiddeld hoog doorklikpercentage bereikt van +300% bovenop de benchmarkcijfers. Hiermee behalen we in de belangrijkste periodes van het jaar gemiddeld 400.000 vertoningen en duizenden websitebezoekers per maand.

Overtuigd worden door een sterke vindbaarheid

Overtuigingsfase

Overtuigd worden door een sterke vindbaarheid

In de overtuigingsfase zijn potentiële leads nog aan het oriënteren tussen verschillende zonne-energie aanbieders. Het is in deze fase belangrijk om via alle verschillende kanalen naar voren te komen zowel betaald als organisch om daarmee je autoriteit te verbeteren.

Slimme Google Display campagnes

Zoals gezegd is het kamp grofweg in 2 verdeeld, mensen die willen besparen en mensen die graag voorop willen lopen in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Om deze doelgroepen te bereiken is er gebruik gemaakt van affiniteit- en intentie doelgroepen gericht op de domeinen van concurrenten. De uitwerking hiervan is dat wanneer men geïnteresseerd is in de concurrentie zij Display advertenties te zien krijgen van KiesZon. Zodra deze doelgroepen op de website geweest zijn, maar geen actie hebben ondernomen gaan de Display remarketing advertenties in werking. Hierbij is per doelgroep een relevantie referentie uitgelicht.

Vindbaarheid in Google verhogen

Om de autoriteit van KiesZon te verbeteren is het belangrijk om ook organisch goed vindbaar te zijn. Middels een holistische SEO aanpak is de content, snelheid en het linkprofiel door middel van linkbuilding verbeterd. Hiermee is KiesZon, met de belangrijkste zoekwoorden, zichtbaar geworden op de eerste pagina van Google met daarbij ook verschillende nummer 1 posities.

Meer leads door een brochure en automatiseringen

Doenfase

Meer leads door een brochure en automatiseringen

Na al het warm maken van potentiële klanten is het belangrijk deze om te zetten in leads waarmee het salesteam van KiesZon mee aan de slag kan. Middels laagdrempelige doelen en email automatiseringen worden de leads ‘klaargestoomd’ tot actie.

Brochures en analyses

De realisatie van een grootzakelijk zonnestroomproject is er een van vele wegen en contactpunten. Om potentiële klanten zo goed mogelijk te voorzien van informatie, wordt er naast de website, gebruik gemaakt van geautomatiseerde e-mail campagnes. Een eerste stap bij interesse in een project is natuurlijk het bekijken van alle informatie op de website. Daarnaast kan er een brochure gedownload worden met daarin alle essentiële informatie. Zodra een potentiële klant deze brochure download komt deze in een email flow terecht waar op gezette tijden na de download van de brochure andere e-mails verstuurd worden afhankelijk van het gedrag op de website. Een vervolg e-mail na de brochure is gericht op het laten zien van referenties om te laten zien dat ze in goede handen zijn. Hierna ontvangen de potentiële klanten een email met daarin een aanvraag voor een dakanalyse of afspraak met een expert om alle overgebleven vragen te beantwoorden.

Door de inzet van deze geautomatiseerde e-mail campagnes en de creatie van laagdrempelige doelen worden koude lead klaargestoomd tot warme leads en wordt het aantal afhakers geminimaliseerd.

Een beter resultaat door een nauwe samenwerking

Bijsturing is belangrijk zo ook hier, want middels brainstormsessies met KiesZon zijn we tot de conclusie gekomen dat potentiële klanten nog met veel vragen zitten voordat ze daadwerkelijk een gesprek aanvragen met iemand van sales. Om de drempel hierin nog meer te verlagen wordt de strategie van de website omgegooid naar een baken van informatie waarbij alle vragen die er zijn en vooral antwoorden daarop, verzameld worden in een allesomvattende kennisbank. Verder wordt het KiesZon salesteam naar voren geschoven om ook via video’s tekst en uitleg te geven.

Door deze intensieve samenwerking en het coachen en opleiding van het marketingteam zijn we echt onderdeel van het KiesZon team geworden. En hebben we meer en betere inzichten welke toegepast worden in alle werkzaamheden. Met dit alles tillen we onze kernwaarde van co-creatie naar een volgende stap.

Content voor iedere fase van de klantreis

Zien

In beeld komen en opwekken van interesse

Overtuigd worden

Helpen kiezen, overtuigen en in contact komen

Doen

Actie uitvoeren, klant worden

Terugkeren

Loyaliteit en aanbeveling

Zien

In beeld komen en opwekken van interesse

Top positie in Google

Google Display banners

LinkedIn campagnes

Mond tot mond

Overtuigd worden

Helpen kiezen, overtuigen en in contact komen

Top positie in Google

Google Display remarketing banners

Brochure

Referenties

Klantverhalen

Doen

Actie uitvoeren, klant worden

Dak- veld analyse

Offerte aanvragen

Email automation campagnes

Terugkeren

Loyaliteit en aanbeveling

LinkedIn posts

Nieuwsbrieven

Referenties

Echt samenwerking naar een beter resultaat, dat wil ik ook!

Een goede aanpak begint met het in kaart brengen van de klantreis. Samen kijken we naar alle touchpoints op deze klantreis. We kijken hoe jij hier al op inspeelt en waar kansen ontstaan. Hier stemmen we je marketingpositionering en -strategie op af.

 

Icoon female wit

20% groei in naamsbekendheid

275% meer leads

Icoon invoice wit

60% stijging in offerte aanvragen