Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we reageren zo snel mogelijk :) x

Scroll

Hoe scoort de 4DWW?

De 4-daagse werkweek: Wat is de stand? ⚽

In april begonnen we aan een belangrijke match: de 4-daagse werkweek. Voorbereid met een compleet nieuwe strategie en speelschema, ging ons team de uitdaging aan. Nu het jaar er bijna op zit, zijn we razend benieuwd naar de eindstand en – nog belangrijker – wat gaan we hierna doen?

Wat zeggen de statistieken? 📊

Energie 🔋

We zien in de resultaten waar we op hoopten. Het team heeft elke week een extra ontspandag en dat merken we direct aan het energieniveau. Na een extra dagje weekend is het team aan het begin van de week een stuk energieker. We merken dat iedereen met goede zin aan de week begint en direct vol energie aan de bak kan. Aan het einde van de week (voor ons dus op donderdag) merken we dat de energie ongeveer even hoog ligt als op het einde van een 5-daagse werkweek het geval was.

De dagen bij Buro 3 duren nu wel een half uurtje langer dan voorheen. Nou hoor ik je denken: “Een half uurtje maar. Dat valt toch wel mee?”. Klopt! Gelukkig geeft het team aan zich aan het einde van de dag niet meer vermoeid te voelen dan voorheen. Onze tip: goeie koffie doet wonderen! ☕

 

Werkdruk ⚖️

Met één dag minder werken maar hetzelfde – of zelfs meer – doen, zou je denken dat dit voor een torenhoge werkdruk zorgt. Nou, dat blijkt dus wel mee te vallen. Het was even wennen in het begin, maar nu we onze draai hebben gevonden, ervaren we als team juist minder werkdruk dan voorheen. Er zijn natuurlijk ook een paar extra spelers bij het team gekomen, waardoor iedereen meer ruimte heeft zich te focussen op hun eigen positie. Zo groeit ons team verder door. Doen waar je goed in bent (en vooral wat je leuk vindt) en een goede verdeling van de werkzaamheden verlagen de werkdruk vanzelfsprekend.

 

Werkgeluk 💙

Is er nou ook meer werkgeluk binnen het team? Wat is werkgeluk precies? Hoewel de dikke Van Dale het woord nog niet heeft opgenomen, vinden wij er wel iets van. Voor ons betekent het met plezier naar je werk gaan, energie en waardering uit je werk halen, genoeg vrijheid en uitdaging ervaren én een sterke verbinding en vertrouwen hebben met collega’s. Nieuwsgierig hoe we werkgeluk meten? Lees dan dit blog.

Na een langere periode met een 4-daagse werkweek, ervaren we als team steeds meer werkgeluk. Gelukkig maar! Noemenswaardig is dat ons team een stuk meer flexibiliteit en waardering ervaart in het werk. De 4-daagse werkweek heeft op alle vlakken van werkgeluk positieve gevolgen.

 

Productiviteit 📈

Niet geheel onbelangrijk, krijgen we ons werk nog wel af nu we een dag minder werken? Ons productiviteitscijfer is gestegen. We krijgen ten opzichte van een 5-daagse werkweek meer gedaan in één dag. Dat is natuurlijk een positieve ontwikkeling, maar we zien ook nog ruimte voor verbetering.

Wat vindt het team? 📢

Maar… De cijfertjes zeggen ook niet alles. Soms verlies je een wedstrijd maar ben je toch heel tevreden over het spel. Hoe voelt het voor het team en welke plannen hebben we voor het komende seizoen?

Het team omarmt de 4-daagse werkweek over het algemeen als een geweldige verandering. Geen grote verrassing, maar wel heel belangrijk. Een extra dagje vrij betekent meer tijd voor het gezin, vrienden, de batterij op te laden, die vergeten hobby op te pakken of zelfs om op vrijdag het huishouden te regelen zodat het in het weekend écht weekend is.

Wat is de eindstand? 🏁

Het team ervaart de 4-daagse werkweek als een fantastische verandering. Daarnaast zijn de statistieken ook (grotendeels) in ons voordeel. Ons energieniveau is hoger, we ervaren een lagere werkdruk, het productiviteitscijfer is gestegen en we ervaren meer werkgeluk.

Is het dan alleen maar rozengeur en maneschijn? Is de 4-daagse werkweek een groot succes?

Een succes is het zeker, maar het kan nog beter. Ondanks dat we meer werk gedaan krijgen per dag, zijn we nog niet op het gewenste niveau; in 4 dagen net zoveel werk verzetten als in 5 dagen. Daarom gaan we nog wat schaven aan onze workflow en scherpen we een aantal zaken aan.

Hierom hebben we besloten om de 4-daagse werkweek pilot met een jaar te verlengen. ✍

Peter Leenen

Projectmanager & online marketeer