Scroll

13 jaar = 13 hoogtepunten.

Vibing and thriving. Buro 3 bestaat 13 jaar!

peter_web

Vandaag, vrijdag 9 september 2022, vieren wij feest, want Buro 3 bestaat 13 jaar! We horen je denken ‘13 is het ongeluksgetal!’ – geen paniek,  als het aan ons ligt gaan we er weer een topjaar van maken. Bovendien moet je elk feestje vieren, dus 13 jaar vraagt om 13 hoogtepunten! 

 

#1 Studentjes schrijven zich in bij de Kamer van Koophandel (2009)

Op de geweldig mooie datum 9-9-2009 hebben Daan, Peter en Tim zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik hoor je denken: 3 negens dus Buro 3? Nee de naam is nog creatiever tot stand gekomen. Ze zijn namelijk gestart met z’n drieën, een eigen ‘bureau’ opgericht door 3 jonge mannen, Buro 3. Ze kende elkaar van hun studietijd. Tim als creatief genie, Peter als super slimme marketeer en Daan als geweldige developer en webdesigner. Althans dat dachten ze, je mag zelf invullen of ze dat (enigszins) waargemaakt hebben. Afijn die krachten die toen gebundeld zijn staan nu nog steeds als fundering van ons bureau, de combinatie van design, development en marketing.

#2 Van zolderkamer start-up tot internetbureau

Zoals veel inmiddels wereldbekende merken (Apple, Disney, Google, je kent het wel) zijn wij ook klein begonnen. In 2009 was een oud magazijn dat we omgetoverd hadden tot kantoor onze thuisbasis. Inmiddels zijn we uitgegroeid naar ons eigen kantoor en een geweldig team developers en marketeers, een combinatie waarmee we iedere dag met veel plezier zo veel mogelijk (online) resultaten behalen voor een mooie groep klanten. In 2018 hebben we Buro 3 voorzien van een nieuwe look en een nieuwe merkessentie. Wil je hier alles over weten? Lees dan dit blog.

#3 48 uur websites bouwen voor het goede doel

Buro 3 draait door! Gebeurt wel vaker 😉 Maar we deden dit in 2015 op een bijzondere manier: we hielden een werkmarathon van maar liefst 48 uur. Non-stop. Ons doel was een mooie bijdrage leveren aan 3FM Serious Request door zoveel mogelijk websites te maken in 48 uur. Een ongebalanceerde mix van energiedrank en koffie gaf ons genoeg power om door te vlammen. En deze strijd was het meer dan waard. Er is een prachtig bedrag gedoneerd van maar liefst €5.379,53! Daar zijn we nog steeds trots op. Mocht je ons blog in 2015 gemist hebben, geen paniek! Hierbij nog een kleine terugblik:

 • 1.576 online kijkers naar onze livestream en 223 bezoekers van ons ‘glazen’ huis. Deze toppers konden een bijdrage leveren door een nummer aan te vragen of te strijden in een tafelvoetbaltoernooi. Wist je dat er 142 nummers werden aangevraagd en dat er 52 potjes tafelvoetbal en 28 potjes FIFA zijn gespeeld?
 • Van hard werken krijg je dorst en honger. Onze bezoekers nuttigden samen 583 biertjes, 72 hamburgers en 81 wafels.
 • Een gemiddelde van 5 uur slaap hield ons op de been. Maar we hebben wel mooi onze vingerspieren kunnen trainen. Ons team heeft 14.582 regels code getikt en daarmee 10 websites ontwikkeld in 48 uur!

#4 Next-level klantinleving (2017)

In 2017 maakten Peter en Daan een reis naar Amerika. Niet voor het najagen van hun American Dream, maar namens Route 66 Reizen. Het doel was om kick-ass beeldmateriaal te schieten voor online marketing campagnes en de website. Als echte paparazzi’s volgden ze een groep reizigers door 5 staten in Zuid-West Amerika. 16 dagen lang! Als we de heren moeten geloven was het een schitterende ervaring, hebben ze prachtig beeldmateriaal geschoten en was het een geslaagde trip. Klantinleving Next-level!

#5 Buro 3 hoort bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland

Bedrijven die sneller gaan dan alle andere: niet alleen in omzet, maar óók in personeel en winst. De beloning: een schitterende FD Gazelle award. Deze awards zijn dus een serieus staaltje erkenning. Een vorm die niet te koop is. Wij zijn supertrots dat wij er hier maar liefst 6x één van waren en gaan uiteraard voor een verdere gezonde groei van Buro 3. De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet, maar successen bereik je samen. Dank aan alle geweldige opdrachtgevers en hardwerkende collega’s die hieraan hebben bijgedragen.

Onze winstreak van FD Gazelle awards:

 • 2016: nummer 26 in de lijst van 600 bedrijven
 • 2017: een mooie plek in de lijst van 754 bedrijven
 • 2018: het 3e jaar op rij én we staan op plek 33 (toepasselijk!!!) 
 • 2019: een sterke positie tussen 777 bedrijven
 • 2020: plek 31, in 2 jaar, 2 plekken gestegen
 • 2021: plek 63 tussen maar liefst 691 bedrijven

#6 Nominatie Horecava Award met Spingaren (2017)

In 2017 sleepte Buro 3 samen met restaurant Spingaren een nominatie voor een Horecava Innovatie Award in de categorie Digital, Apps & Social Media in de wacht. Het unieke reserveringssysteem, Spinweb, dat samen met Spingaren ontwikkeld werd, viel in de smaak en leverde een nominatie op. Wat hier zo gaaf aan is? Spingaren was het eerste restaurant in Europa dat een flexibele prijsstrategie toepast. Gaaf dat het team daar een bijdrage aan heeft geleverd! Lees alles over dit unieke concept in ons blog uit 2017.

#7 Van vertrouwd plekje in Asten naar de Tramstraat in Deurne (2018)

Na 8 leuke jaren vanuit een verzamelpand aan de Wolfsberg in Asten, ruilden we ons vertrouwde plekje in voor een eigen locatie in Deurne. Ons kantoor in Asten was de ideale plek om Buro 3 te starten, maar we groeiden uit ons jasje. Vanaf januari 2018 is ons kantoor aan de Tramstraat in Deurne ‘where the magic happens.’ We vierden deze nieuwe stap met ruim 200 enthousiaste klanten, familieleden en vrienden. Inmiddels voelen we ons hier alweer 4 jaar thuis. Time flies when you are having fun, right?

#8 Vieren met eigen gebrouwen bieren! (2019)

In 2019 viert Buro 3 de 10 jarige verjaardag als bureau met haar klanten, vrienden en familie en proostten we met een drankje (of 2)! Wie jarig is trakteert, dus alle gasten werden verwend met een setje eigen gebrouwen Buro 3 bier. Een smakelijke Buro 3 Sterk blond; een bijzonder fris Belgisch krachtig blondje, en de Buro 3 IPA; een fruitige IPA met een intense smaakbeleving.

#9 Al 13 jaar gewoon een groepje blije nerdjes

Ons team is opgegroeid, soms vergroeid, met het internet. Zoals veel mensen kunnen, willen en kennen we niks anders. Verstopt achter te grote schermen maken we al 13 jaar oogstrelende designs, perfecte code en slimme marketingcampagnes. Iets waar we ontzettend trots op zijn en ook de komende 13 jaar gaan doen. Let’s grow together! Op onze teampagina lees je meer over de gezichten achter die te grote schermen.

#10 What the hack?

Sinds we vanuit Deurne werken staken we de koppen meermaals bij elkaar om vraagstukken te tackelen en ideeën uit te werken. Inmiddels hebben we al 4 edities achter de rug. Er met zijn allen tegenaan, in een gezellige, informele setting om in een korte tijd tot een oplossing te komen. Teamwork, tijdsdruk en de nodige ontspanning zorgden ervoor dat iedereen het maximale uit zichzelf haalde met hetzelfde doel voor ogen. Het resultaat van de afgelopen edities was telkens anders:

 • Tijdens de eerste editie maakten we een dashboard gemaakt. En ja, we gebruiken het nog steeds! Lees alles over onze eerste hackathon in dit blog.
 • In onze tweede editie creëerden we een toto voetbaltool die automatisch wordt bijgewerkt nadat wedstrijden zijn geweest, handig!
 • Voor de derde editie stonden we oog in oog met de challenge om een concept te bedenken wat viraal kan gaan.
 • De afgelopen keer, editie 4, gingen we aan de slag met een tool waarmee je zelf websites kan bouwen en hebben we in kleine teams conceptwebsites voor Buro 3 ontwikkeld.  

Het leven van een internetnerd. Schitterend toch? 

#11 Sharing is caring

Buro 3 gelooft dat kennisdeling leidt tot succes. Daarom staat ons team klaar om organisaties te helpen de wirwar van de digitale marketingwereld te begrijpen. Onze opleiding en aangeboden cursussen bestaan uit de unieke combinatie van online leren en praktische begeleiding door onze digitale marketing specialisten. Zo hebben we al meer dan 25 marketeers in spe kennis bijgebracht binnen ons vakgebied. Trots dat we op deze manier ook een bijdrage kunnen leveren aan onze klanten en de mensen die daar werken.

#12 Bijzijn is meemaken

Voor menig Astenaar (en mensen ver daarbuiten) is het ‘Spel Zonder Grenzen’ hét weekend van het jaar. Hetzelfde geldt voor het ‘Nirwana tuinfeest’ in Lierop en ‘die Heise Bierfeesten’ in Someren. Al jaren zijn we trotse sponsor en dragen we ons (digitale) steentje bij aan deze lokale evenementen door bijvoorbeeld het bouwen van hun websites. Ook tijdens de evenementen dragen we ons steentje bij, in de meeste gevallen in de vorm van munten 😉

#13 Go big or go home

Buro 3 is niets zonder onze klanten, vrienden en ons team. Samen hebben we ruim 400 bedrijven voorzien van een digitale hartslag. En kregen we honderden keren een glimlach op ons gezicht van alle toppers waarmee we samen hebben gewerkt in deze afgelopen 13 jaar. Bedankt allemaal, op naar de volgende 13 jaar!

 

Daan Verberne

Projectmanager & Webdeveloper