Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we reageren zo snel mogelijk :) x

Scroll

Een nieuwe website met een verfrissende en professionele uitstraling én technische kracht

Een perfecte website voor de kwaliteit en houding van TIOBE

daan_web

TIOBE Software BV is dé specialist in het beoordelen en het volgen van de kwaliteit van software.

TIOBE staat voor “The Importance Of Being Earnest” (Het belang om ernst te zijn). Door deze naam te kiezen benadrukken de oprichters van TIOBE hun oprechte en professionele houding ten opzichte van klanten, leveranciers en collega’s. Tijdens onze samenwerking met TIOBE hebben wij deze houding mogen ontdekken en dit hebben wij dan ook als prettig ervaren.

Waar wij de oprechte en professionele houding terugzagen in de samenwerking met TIOBE, lag de vraag bij ons om ervoor te zorgen dat TIOBE dit ook uitstraalt door middel van een nieuwe website. Maar niet alleen de houding van TIOBE moest naar voren komen op de website. Zo moet de website ook helpen bij het beter informeren van klanten en het uitstralen van de missie om alle softwarefouten in de wereld te verwijderen.

TIOBE website

Een verfrissende website met een professionele uitstraling

Bij het beoordelen en volgen van de kwaliteit van software hoort een professionele en een duidelijke uitstraling. Een professionele en duidelijke uitstraling betekent echter niet dat het design niet uitdagend kan zijn. Door te kiezen voor een strak en verfrissend design met kenmerkende kleuren straalt de website de houding en missie van TIOBE uit én is alle informatie over software gemakkelijk en duidelijk te vinden.

Een technisch sterke website voor de belangrijkste pagina’s

Waar de uitstraling van de website belangrijk is voor TIOBE en haar klanten, is het ook belangrijk dat de website technisch goed in elkaar zit. Dit is voornamelijk van belang voor de belangrijkste pagina van TIOBE: de TIOBE-index pagina. De TIOBE-index pagina is de meest bezochte pagina en heeft per week ruim 6.000 meer bezoekers dan de homepage. De TIOBE Programming Community-index is een indicator van de populariteit van programmeertalen. Om ervoor te zorgen dat de index duidelijk en accuraat is, moet de website technisch goed in elkaar zitten. Daarnaast helpt het ook nieuwe bezoekers met het vinden van de pagina.

Screenshot Index pagina

De nieuwe website van TIOBE is een geweldig voorbeeld van een goede samenwerking met de klant. Dit komt mede dankzij een duidelijke afbakening en goede communicatie. Dankzij de samenwerking hebben we samen een verfrissend, strak en professioneel design kunnen ontwikkelen waarin de belangrijkste informatie zichtbaar én vindbaar is. Uiteindelijk is het een project waar zowel de klant als Buro 3 erg trots op zijn.

Samen een tof project starten?

Peter Leenen

Projectmanager & online marketeer