Scroll

Marketing en Development: het perfecte huwelijk

500% meer organisch verkeer in 2020 voor CapitalHEROES

+20 autoriteit score

Top posities op Google

+500% organisch verkeer

CapitalHEROES is een opleidingsinstituut in Eindhoven die verschillende NLP opleidingen aanbiedt. Sinds begin 2020 kan je er onder andere terecht voor NLP practitioner,  NLP master en NLP coach opleidingen. Aan de hand van deze internationaal gecertificeerde en praktijkgerichte opleidingen leren mensen bewust worden van het eigen handelen en gedrag, zodat ze de regie over het leven weer in eigen handen kunnen nemen.

Met behulp van verschillende technieken en trucjes helpt CapitalHEROES het gedrag van mensen te veranderen door het wegnemen van mentale blokkades.

De uitdaging

Een nieuw merk neerzetten in een competitieve markt met grote gevestigde namen. En dat tijdens een pandemie waar fysieke bijeenkomsten niet altijd toegestaan zijn en de hand net iets vaker op de buidel wordt gehouden.

Hoe kan CapitalHEROES mensen overtuigen dat zij de place to be zijn op gebied van NLP in regio Eindhoven en daarbovenop alle verschillende opleidingen tijdig weten te vullen?

De oplossing

Vanaf het prille begin werken we actief met CapitalHEROES samen om van het bedrijf een succesverhaal te maken. We hebben samen een strategie bepaald om het bedrijf als autoriteit neer te zetten in de markt en alle online marketingactiviteiten sluiten we daarop aan.

Het eerste onderdeel van deze strategie was het bouwen van een nieuwe website met een professionele en moderne uitstraling. Al onze website bouwen wij met ijzersterke SEO basis, zodat toekomstige SEO inspanningen meer effect hebben.

Tijdens de ontwikkeling van de website zijn verschillende webteksten geschreven waarbij we vanaf het begin rekening houden met het toepassen van de juiste zoekwoorden op de landingspagina’s. Hierdoor is de website bij livegang goed geoptimaliseerd voor Google en kunnen de pagina’s direct een mooie positie behalen. Daarbij letten we ook op de intentie van de (be)zoeker. Zo is de tone of voice op de NLP Master pagina anders dan op de NLP Practitioner pagina.

Na livegang duurt het een aantal maanden voordat Google de website goed heeft geindexeerd en een score toekent. Hieruit bleek dat de focus zoekwoorden een mooie positie hadden behaald, maar nog niet op de eerste pagina van Google stonden. En dat is toch wel het streven voor elke website. Een felbegeerde plaats op de eerste pagina levert gewoonweg veel meer websitebezoekers op vergeleken met de tweede óf derde pagina.

Tot slot adverteren wij ook op de verschillende opleidingen via Google Ads om direct verkeer te genereren naar de website.

Het resultaat

Vanaf het begin hebben onze marketeers meegedacht en meegewerkt om CapitalHEROES op de kaart te zetten. In een jaar tijd is een fantastisch resultaat behaald. De bedrijfsdoelstellingen voor het jaar zijn ruimschoots behaald en is er een goede SEO basis voor de komende jaren. De website van CapitalHEROES staat op de belangrijkste zoekwoorden op de eerste pagina en dat heeft een stijging van 500% in organisch verkeer opgeleverd.

Autoriteit website

Door constante contentcreatie en linkbuilding is de autoriteit van de website gestegen met 20.

Organische posities

Door intensieve linkbuilding zijn alle focuszoekwoorden gestegen naar de eerste pagina van Google.

Bezoekersaantallen

Door het maken 'SEO proof'content en het actief linkbuilden, is het aantal organische bezoekers met 500% gestegen,