Scroll

Online marketing en responsive website voor Sense PVC Vloeren

Sense PVC Vloeren

Sense PVC Vloeren zijn luxe vinylvloeren voor zowel residentieel als commercieel gebruik. Ze hebben een eigen ontwerp en de vloeren worden zelf geproduceerd. De korte bedrijfskolom van productie tot en met verkoop resulteert in de beste prijs-kwaliteitverhouding. Snelle levering wordt gewaarborgd door de grote beschikbare voorraad.

De bovenstaande alinea somt de USP’s van Sense PVC Vloeren op in een notendop. Maar hoe ga je dit bij de juiste doelgroep met de juiste boodschap aan de man brengen? Dit was aan ons om uit te werken, een erg uitdagend maar leuk project.

Doelstelling vaststellen

Allereerst zijn we begonnen met het vaststellen van het hoofddoel, samen met de klant. Uit het gesprek met de klant kwam het belangrijkste doel op dit moment naar voren: de naamsbekendheid van het merk Sense PVC Vloeren vergroten bij consumenten.

Doelgroep segmenteren

Vervolgens hebben wij aan de hand van het See, Think, Do, Care methode een flowchart opgesteld om inzichtelijk te maken welke touchpointservoor nodig zijn om interesse op te wekken bij de relevante doelgroep. Deze doelgroep hebben wij in een aantal verschillende segmenten verdeeld, namelijk:

  • Woonsituatie: men is aan het verbouwen (renovatie vloer) of heeft een nieuwe woning aangeschaft
  • Gezinssamenstelling/gezinssituatie: Alleen, koppel, kinderen
  • Behoefte/beweegredenen (why): huisdieren, allergie, baby of ze zijn uitgekeken op de oude vloer
  • Op basis van USP’s: geluidsdemping, onderhoudsgemak, geen giftige stoffen, vloerverwarming mogelijk, duurzaam (lange levensduur), goede prijs/kwaliteitsverhouding

Deze segmenten hebben wij vervolgens doorvertaald naar social persona’s. De persona is een fictieve vertegenwoordiger voor een segment van de doelgroep. Fictief, maar toch zo levensecht mogelijk, zodat we ons kunnen inleven in de behoeften en voorkeuren van die klanten.

Marketingmiddelen uitwerken

Door ons in te leven in de wereld van potentiële afnemers, kunnen we op basis hiervan onze Google Ads campagnes en websiteteksten afstemmen.

Google Ads campagnes zijn ingedeeld per potentiële afnemersgroep. Met de juiste targeting kunnen we mensen zoals Chantal bereiken. Gezien deze afnemersgroep het belangrijk vinden dat de vloer vooral ‘veilig’ is voor hun pasgeboren kindje, focussen wij in deze advertenties op aspecten zoals: ‘100% vrij van giftige stoffen’ en ‘zuivere samenstelling’. Dit principe is toegepast op ieder segment, zodat we Sense PVC vloeren onder de aandacht brengen bij potentiële afnemers op het juiste moment (koopintentie) met de juiste boodschap.