Scroll

Mijn 20 fantastische weken als stagiair

Mijn keuze om stage te gaan lopen bij Buro 3 was snel gemaakt. Ik was opzoek naar een jong bedrijf met een hecht team, waar een informele werksfeer heerst. Na het bekijken van de website, Facebookpagina en recent werk, leek Buro 3 perfect aan te sluiten bij mijn beeld van een ideale stageplek. Tot slot zag ik dat tafelvoetbal behoorde tot de dagelijkse orde, waardoor ik zeker wist dat dit internetbureau bij mij zou passen.

Na een leuk eerste kennismakingsgesprek hadden we meteen een toffe, uitdagende opdracht geformuleerd. Ik mocht me bezig gaan houden met de klantvriendelijkheid van het Buro 3 CMS, waarin het analyseren en optimaliseren van het CMS centraal stond.

Geen dag is hetzelfde

Standaard dagen waren er tijdens mijn stage niet. Door de vele projecten waar ik aan mee mocht werken, kwamen er iedere dag nieuwe uitdagingen op mijn pad. Van video’s monteren tot het ontwikkelen van websites, alles wat met mijn studierichting te maken had, is de afgelopen periode zo’n beetje voorbijgekomen. Hier was ik zeer positief door verrast.

Voor de webshop uwdierenwinkel.nl heb ik onderstaande video gemonteerd:

Full-time meedraaien in een team

Omdat ik in de weekenden nog werk, zag ik voorafgaande aan mijn stage op tegen de vele werkuren per week. Ondanks dat het even wennen is om full-time mee te draaien in een team, is me dit echt meegevallen. Door de afwisselende projecten en het leuke team zijn de uren letterlijk voorbijgevlogen.

Een volwaardig teamlid met verantwoordelijkheid

Werken in dit team heb ik als zeer prettig ervaren. Tot mijn verbazing word je als stagiair overal bij betrokken, je telt echt mee als lid van het team en krijgt dan ook veel verantwoordelijkheden. Er wordt van je verlangt dat je opdrachten zelfstandig kunt uitvoeren, maar er is altijd wel iemand bereid om je te ondersteunen. 

Mijn persoonlijke groei door de weken heen

Tijdens mijn stage heb ik me enorm ontwikkeld als media designer. Een leuk voorbeeld van hoe hard het kan gaan: ik bekeek laatst een ontwerp die ik in mijn eerste stageweek gemaakt had. Dit was niet te vergelijken met de ontwerpen die ik in de laatste weken heb opgeleverd. Ditzelfde geldt voor de websites die ik ontwikkeld heb.

Nieuwe warmte ontwerp

Hetgeen wat mij het meeste bij zal blijven van mijn stage bij Buro 3 is dat ik niet te snel tevreden moet zijn. Doordat projecten besproken worden met het hele team, leer je van andermans inzichten en hierdoor kun je je eigen werk naar een hoger niveau tillen.

Afwisselende projecten met uitstekende begeleiding

Als stagiaire krijg je erg veel vrijheid. Je kunt je eigen gang gaan en vragen om hulp wanneer je wilt. Daan en Peter hebben beide veel kennis op verschillende vakgebieden. Aangezien ik mijzelf niet zie als een hardcore developer, kwam dit voor mij goed van pas. Zo heb ik deze periode ook veel mee gekregen van online marketing en andere werkzaamheden binnen een fullservice internetbureau. Wanneer je om hulp vraagt, is er altijd wel iemand met een passend antwoord.

De sfeer binnen het bedrijf is erg prettig. Zo worden er per dag verschillende potten tafelvoetbal gespeeld en vallen er veel (flauwe) grappen over tafel. Door de informele sfeer en ‘work hard, play hard’ mentaliteit die aanwezig is, heb ik me erg op mijn gemak gevoelt, veel gepresteerd en mezelf goed ontwikkeld.

Terras met team

Absoluut de juiste beslissing

Mijn reden om voor Buro 3 te kiezen is zeker een juiste geweest. Wat ik vooraf verwacht had van deze stage is zelfs overtroffen. Wat ik niet verwacht had is dat ik nu geen dag meer zonder koffie kan. Dit in tegenstelling tot 4 maanden geleden, toen ik nog geen koffie durfde te ruiken.

Ben jij nog opzoek naar een leuke, uitdagende stage en hou je van tafelvoetbal en koffie? Dan kan ik je Buro 3 zeker aanbevelen. Je leert er ontzettend veel, je dagen vliegen voorbij en je gaat er iedere ochtend ook nog eens met veel plezier heen. En dit vertel ik niet omdat ze mij opdracht hebben gegevens dit te schrijven, althans niet helemaal.