Scroll

Kennis, kennis en nog meer kennis

Top 5 meest gelezen artikelen uit onze blog in 2020

peter_web

Contentcreatie voor een continue bezoekersstroom naar de website. Het afgelopen jaar hebben wij vele uurtjes gespendeerd om onze kennis op papier te zetten, te delen op onze website en bestaande content up te daten (ja, want bestaande content updaten, is tevens goed voor je SEO). Waarom? We delen graag onze kennis met jou, daarnaast zorgt contentcreatie voor een continue bezoekersstroom naar onze website. In dit artikel vind je de meest gelezen artikelen uit onze blog in 2020:

5. Hoe voer je een SEO concurrentieanalyse uit? [complete gids] 

Er zijn tig verschillende factoren die jouw positie op Google bepalen. Één aspect binnen een holistische SEO strategie die jouw kansen aanzienlijk vergroten, is het uitvoeren van een SEO concurrentieanalyse. Weet jij wat de concurrentie doet, dan kan je daar natuurlijk perfect op inspelen. In deze gids legt Paul je precies uit hoe jij een concurrentieanalyse uitvoert.

4. Content maken voor elke stap in de klantreis

Heb je weleens een product in de etalage zien staan een gedacht “dat móet ik hebben”? Vaak verlopen online aankopen iets anders. En misschien maar beter ook, anders hadden veel marketeers geen werk meer. Zeker in de B2B sectoren kent het koopproces een langere aanloop. Iemand zal, voordat hij klant wordt, door een aantal fases moeten. Dit noemen we ook wel de klantreis. Deze klantreis, of customer journey, bestaat uit een viertal fases, deze komen straks uitgebreid aan bod. Inclusief voorbeelden en praktische tips hoe je content maakt voor elk van deze fasen. Want dat is voor veel bedrijven nog steeds een uitdaging.

3. De strategie die wel werkt: see, think & do

Elke dag krijgen we massa’s reclameboodschappen voor de kiezen, online zelfs maar liefst 186 per dag! En deze boodschappen moeten allemaal gefilterd worden door onze hersenen. Het moet steeds opvallender, maar hoe val je nu eigenlijk echt op? Met de juiste content, in de juiste fase op het juiste touchpoint. Een succesvolle marketingstrategie die wel werkt; het See, Think & Do model (STD).

2. Het effect van kleur in je webdesign

Het uiterlijk van een website is vaak bepalend voor het succes ervan. Vanaf het allereerste moment dat bezoekers je website zien, reageren zij onbewust op (verkeerd!) kleurgebruik. Bij webdesign wordt veel tijd gestoken in een intuïtieve layout en prachtige foto’s die hierbij aansluiten. Naast deze voor de hand liggende factoren is het bewust gebruik maken van kleuren ontzettend belangrijk. Een essentieel onderdeel dat vaak wordt onderschat.

1. Waarom social media inzetten voor bedrijven

Bijna iedereen is wel bekend met social media en het merendeel van alle Nederlanders heeft wel een account op een social media kanaal. Maar zet jij social media al (goed) in voor jouw bedrijf? En waarom zou je social media moeten inzetten?