Scroll

Joost kan het weten

joost-2

Daar ben ik weer, afgestudeerd en wel, aan de computer op het kantoor van Buro 3. Nippend aan een kop koffie zit ik te bedenken wat ik tijdens mijn stage allemaal gedaan en meegemaakt heb. De afstudeerstage bij Buro 3 is mij zeer goed bevallen en sinds de eerste dag voelde ik me op mijn gemak en ben ik goed opgenomen in het team. Ik kreeg al snel door dat je hier ook als stagiair serieus genomen wordt, want als je iets zegt wordt er ook echt naar je geluisterd. Ik ben direct van start gegaan met mijn onderzoek naar het optimaliseren van het ontwikkelingsproces van de websites.

Mijn afstudeeropdracht

Buro 3 is een in werknemers, klanten en opdrachten groeiend bedrijf, waardoor het van belang is dat meerdere ontwikkelaars op hetzelfde moment in hetzelfde websitebestand kunnen werken. Hierdoor kunnen klanten sneller en beter geholpen worden. Als oplossing hiervoor heb ik Git ingevoerd aan de hand van de OTAP-werkwijze. Git is een programma dat het mogelijk maakt om met meerdere ontwikkelaars in hetzelfde bestand te werken. Middels de OTAP-werkwijze heb ik een semi-automatische workflow opgezet die updates gemakkelijk van een ontwikkel- naar een testomgeving kunnen pushen. Die vervolgens, na acceptatie, vlekkeloos in de live omgeving van een website worden doorgevoerd. Hiermee is het nu erg makkelijk om de bouw van een website in verschillende stappen te laten zien en te laten testen door klanten, zodat de uitkomst perfect aansluit bij de wensen van de klant.

Daarnaast heb ik een dashboard ontwikkeld waar klanten kunnen zien wat de status is van de ontwikkeling van een website of onderdeel daarvan. De klant wordt zo meer beter betrokken bij de ontwikkeling van hun website en kan makkelijker inspringen indien dit nodig is. Het stimuleert transparantie en de samenwerking tussen Buro 3 en haar klanten.

Naast het optimaliseren van het ontwikkelproces heb ik me bezig gehouden met ontwerpen, videobewerking, technische ontwikkeling en natuurlijk tafelvoetbal, waarvan ik er een paar uitlicht.

Joost, Daan videobewerking

Skillupgrade: Design

Hiermee kon ik bijna direct aan de slag. Naast mijn opdracht voor school heb ik ontwerpen gemaakt voor verschillende doeleinden, zoals een webdesign, een logo, visitekaartjes en folders. Het leuke hieraan was dat ik daar meteen aan mocht beginnen. Buro 3 was benieuwd wat ik in huis had en dat mocht ik laten zien! Wat ik daarvan vooral geleerd heb is dat je tijdig moet laten zien wat je hebt of delen met het team wanneer je vastloopt. Hierdoor krijg je nieuwe gave inzichten en kun je weer snel vooruit.

Skillupgrade: Videobewerking

Ik had enige ervaring met videobewerking, maar met de beelden die ik hier voorgeschoteld kreeg had ik nog nooit gewerkt! Horizon Motor Reizen filmt haar reizen met een drone en die beelden mocht ik aan elkaar monteren! Hieronder een van de vele videoโ€™s die ik gemaakt heb: Groepsreis Zuid-Noorwegen.

Skillupgrade: Tafelvoetbal

Iedere pauze liepen de spanningen hoog op tijdens een potje tafelvoetbal. Gelukkig heb ik me goed kunnen weren tegen de doorgewinterde topspelers die het tegen mij en mijn teamgenoot ooit nog zwaar te halen hadden. Ik vond het een goede activiteit om even weg te zijn van je computer en ondanks de rivaliteit tijdens het potje, wat ontspanning te vinden!

Een mooie periode

Terugkijkend na 376 koppen koffie en 108 (gewonnen!) potjes tafelvoetbal, heb ik veel verschillende dingen gedaan en geleerd, waar mij de ruimte ook voor was gegeven. Als iets niet lukte of onduidelijk was kon ik het vragen en werd ik direct geholpen. Er heerst een informele, maar goede werksfeer welke perfect bij mij past. Ik ben nu afgestudeerd, maar zou ik het nog eens moeten doen dan zou ik zeker weer bij Buro 3 aankloppen!

Tot ziens!

Joost Hamburgers Besteld