Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we reageren zo snel mogelijk :) x

Scroll

Bouwen aan vertrouwen en autoriteit

Waarom is Google E-A-T belangrijk voor je online marketingstrategie?

Wat is het favoriete drankje van Google? E-A-Tea natuurlijk! ☕️ In de wereld van online marketing is er één afkorting die je misschien steeds vaker hoort: E-A-T. Maar wat betekent dit mysterieuze acroniem en waarom is het zo belangrijk voor online marketing? In deze blog onthullen we alles over E-A-T en geven we je tips over hoe je deze strategie kunt implementeren om je online succes te vergroten. 🚀

Wat betekent E-A-T eigenlijk?

Google streeft ernaar om bij elke zoekopdracht relevante informatie te presenteren, zodat gebruikers kwalitatieve content van waarde ontvangen. In theorie wordt content van slechte kwaliteit lager gewaardeerd dan betrouwbare content afkomstig van autoritaire bronnen binnen een specifieke niche. Wanneer je je website positioneert als autoriteit in een specifieke niche door relevante, kwalitatieve content te delen, zou je door Google beloond moeten worden met steeds betere resultaten.

E-A-T staat jammer genoeg niet voor het eten van een lekkere hamburger. 🍔 De afkorting staat namelijk voor Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid (Expertise, Authority en Trustworthiness). Dit zijn drie belangrijke factoren die Google gebruikt om de kwaliteit van webpagina’s te beoordelen en te bepalen hoe goed ze zouden moeten scoren in de zoekresultaten. E-A-T benadrukt de belangrijke rol van pagina expertise en pagina reputatie in het beoordeling van de kwaliteit van webpagina’s. Google EAT is een cruciaal onderdeel van de Google algoritme en speelt een belangrijke rol in hoe je website staat in de rankings.

Expertise

Dit verwijst naar de deskundigheid van de maker van de inhoud. Heb je de juiste kennis en vaardigheden om over dit onderwerp te schrijven?

Autoriteit

Ben je een bekende expert in je vakgebied? Autoriteit wordt vaak beoordeeld op basis van het aantal backlinks en vermeldingen op andere autoritaire websites.

Betrouwbaarheid

Is de informatie op je website betrouwbaar en accuraat? Google wil gebruikers betrouwbare en actuele informatie bieden. Het is dus belangrijk om je content up-to-date te houden en onjuiste informatie te vermijden.

Waarom is E-A-T zo belangrijk voor SEO?

E-A-T is van groot belang omdat het Google helpt om te waarborgen dat gebruikers alleen toegang hebben tot de meest betrouwbare en relevante informatie. Niemand wil onjuiste informatie of onbetrouwbare bronnen vinden als ze op zoek zijn naar bepaalde informatie. E-A-T richtlijnen zijn er om ervoor te zorgen dat je organisatie wordt erkend als een expert in je vakgebied en wordt beloond met een hoge autoriteit in de zoekresultaten. In andere woorden, de Google EAT richtlijnen helpen je website hoger te scoren in de zoekresultaten.

Hoe kan ik de E-A-T-strategie implementeren?

Je online aanwezigheid en autoriteit verbeteren kan met de onderstaande strategieën, gericht op het verzamelen van positieve beoordelingen, het creëren van hoogwaardige content en het opbouwen van backlinks. Het toepassen van de E-A-T strategie is geen rocket science, maar kost wel waardevolle tijd. Voordat je aan de slag gaat is het verstandig om zorgvuldig te overwegen welke actiepunten de meeste waarde opleveren voor jouw website.

Creëer content van hoge kwaliteit

Zorg ervoor dat je website regelmatig wordt bijgewerkt met relevante en informatieve content. Laat zien dat je beschikt over expertise op je vakgebied. Zo toont je aan dat je een expert bent op je gebied en kunt je hoger scoren in de zoekresultaten.

Bouw relevante backlinks op

Verkrijg sterke backlinks van hoge autoriteit websites om je eigen autoriteit te versterken. Dit kan Google helpen om je website als expert te zien en hoger in de zoekresultaten te plaatsen.

Maak gebruik van andere experts

Werk samen met experts in je branche en vermeld referenties naar hun werk op je website. Dit kan helpen om je eigen expertise en autoriteit te vergroten en je als expert in the field te positioneren.

Zorg voor een sterke online reputatie

Verzamel positieve online reviews en wees actief op sociale media en Google Mijn Bedrijf om je merk te promoten en betrouwbaarheid te verhogen. Dit helpt bij het verbeteren van je autoriteit en betrouwbaarheid in de ogen van zowel Google als je doelgroep.

Zijn er nog meer tips om mijn E-A-T-score te verbeteren?

Jazeker! Door het volgen van de Google Search Quality Rater Guidelines en het verzamelen van feedback van Search Quality Evaluators kun je je website verder optimaliseren en je E-A-T-score verbeteren. Dit kan leiden tot hogere rankings in de zoekresultaten en meer succes voor je marketingstrategie. 📈

Wat zijn de Search Quality Evaluator Guidelines?

De Search Quality Evaluator Guidelines van Google zijn een reeks richtlijnen en criteria die door Google zijn opgesteld om de kwaliteit van zoekresultaten te beoordelen en verbeteren. Deze richtlijnen worden gebruikt door externe evaluatoren, ook wel bekend als ‘search quality raters’, die handmatig de kwaliteit van de zoekresultaten beoordelen op basis van deze criteria. In andere woorden: search quality raters zijn mensen die door Google worden ingehuurd om de kwaliteit van hun zoekresultaten te beoordelen en te verbeteren. Het doel van deze beoordelingen is om feedback te geven aan Google, zodat zij hun algoritme kunnen verfijnen en verbeteren.

De richtlijnen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder de bekende E-A-T (Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid), maar ook andere aspecten zoals de kwaliteit van de inhoud, gebruikerservaring en de betrouwbaarheid van de website. Ze helpen E-A-T om de ‘Your Money or Your Life’ (YMYL) pagina’s te identificeren, die een grote impact kunnen hebben op het leven van je gebruikers. Voor deze pagina’s zijn de E-A-T-criteria extra belangrijk.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn E-A-T strategie en content up-to-date blijft?

Kwaliteitscontent is essentieel voor E-A-T, omdat het de basis vormt van het aantonen van je expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Goede content biedt waardevolle informatie, beantwoordt vragen van je doelgroep en is zowel relevant als up-to-date. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content te publiceren en om belangrijke stukken te republiceren.

Hiernaast is het essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van E-A-T en SEO. Google past het algoritme regelmatig aan en voegt nieuwe ranking factoren toe, dus zorg ervoor dat je strategie altijd up-to-date is. Blijf op de hoogte van de nieuwste richtlijnen en trends in je branche, en pas je online marketingstrategie regelmatig hierop aan.

Google EAT is een essentieel onderdeel van een succesvolle online marketingstrategie. Door je expertise, autoriteit en betrouwbaarheid te vergroten, zal je op de lange termijn profiteren aangezien je bezig bent met een sterke contentstrategie. Ben je eenmaal de autoriteit in een specifieke niche en publiceer je kwalitatieve content op basis van zoekwoordenonderzoek, dan ga je in de breedte op meer zoekwoorden en termen scoren, wat uiteindelijk zal resulteren in meer verkeer en klanten. Daarbij  kan het vergroten van je betrouwbaarheid, door het verzamelen van positieve recensies, niet alleen een gunstige impact hebben op het totale verkeer, maar ook op de conversieoptimalisatie. Daarnaast zal het opbouwen van een sterkte betrouwbaarheid, door middel van recensies, een positieve invloed hebben op het totale verkeer, maar ook de conversie optimalisatie.

Implementeer E-A-T met behulp van onze tips en maak jouw website één van de beste websites in Nederland. De allerbeste websites zijn dol op het E-A-T dieet… Ze hebben eindelijk een excuus om zich helemaal vol te proppen met kwaliteitscontent! 🍽️😉

Buro 3 staat voor je klaar!

Wij helpen je graag met het verbeteren van jouw online zichtbaarheid! Ons team van ervaren professionals staat voor je klaar bij het implementeren van E-A-T strategieën en het maximaliseren van je online succes. Wacht niet langer en neem contact op met Buro 3 om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen om te groeien in de digitale wereld!

Wil je meer weten over E-A-T of andere aspecten van online marketing? Blijf ons dan volgen en vergeet niet om dit artikel te delen met je netwerk! 😊

Neem contact op!

Stuur Peter een mailtje!

Peter Leenen

Projectmanager & online marketeer