Scroll

Onze nieuwe afstudeerstagiair ICT & Media Design

Fresh face bij Buro 3: Simon

Hé! Ik ben Simon, 23 jaar en woon in Venlo. In mijn laatste semester van de opleiding ICT & Media Design ga ik voor mijn afstuderen aan de slag bij Buro 3.

Vanaf jonge leeftijd heb ik veel plezier ervaren aan het werken met computers. Dit, terwijl ik ook een creatieve aanleg heb. Deze combinatie heeft er toe geleid dat ik mijn creatieve inzichten in de wereld van ICT ben gaan toepassen. 

Nu is het leuk als je een mooi vormgegeven website kan maken, maar hij moet ook functioneel zijn. Dat is waar het UX-vakgebied een grote rol in speelt. Ik noem het graag de menselijke kant van ICT:

  • Hoe ervaart de gebruiker de website?
  • Hoe maken we de gebruikerservaring zo frictieloos mogelijk?
  • Wat moet de website eigenlijk bereiken?

Vraagstukken waarover ik me uuuren kan buigen…

In de toekomst wil ik graag iets voor mezelf beginnen. Daarom gebruik ik mijn vrije tijd om mijzelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak verder te ontwikkelen. Kortgeleden ben ik bijvoorbeeld gedoken in de wereld van e-mail marketing. Wist je dat het topje van je vinger ongeveer 46 vierkante pixels groot is? Dus maak de CTA’s in je e-mail groot genoeg voor optimale conversies!

Maar, geen zorgen… Ook ik hou van een lekker avondje op de bank. Als je Interstellar met Matthew McConaughey nou nog niet hebt gezien, dan heb je écht wat gemist.

 

Waarom Buro 3?

Bij het zoeken naar een afstudeerplek in de database van mijn opleiding viel mijn oog snel op Buro 3. Bij het lezen van de stageomschrijving kreeg ik de indruk van een jong informeel team dat hard wil werken om resultaten voor haar klanten te realiseren. Dit was een combinatie die mij gelijk aansprak. Een kennismakingsgesprek was razendsnel gepland en na een heerlijke zomervakantie ben ik bij Buro 3 aan de slag gegaan.

Wat ga ik doen?

Ik ga aan de slag voor Buro 3 om de website-ervaringen op mobiele platformen te optimaliseren voor conversies. Hier zal samen met Development en Marketing een passende omslag in werkwijze moeten worden ontwikkeld. Een brede en uitdagende opdracht waarin ik kan laten zien wat ik als jonge professional te bieden heb.