Scroll

Dynamic pricing in het reserveringssysteem voor Restaurant Spingaren Amsterdam

Sinds september is restaurant Spingaren, tevens het eerste restaurant in Europa dat dynamic pricing toepast, gevestigd in Amsterdam.  In een nostalgisch pand aan de Herengracht serveert Spingaren overheerlijke gerechten en maken ze zelf charcuterie. Wij zijn daarom trots op het feit dat wij de nieuwe responsive website en de dynamic pricing tool hebben mogen ontwerpen en ontwikkelen.

Op de nieuwe meertalige website kunnen bezoekers het menu bekijken en sfeer proeven van het restaurant. Door de vele foto’s van de gerechten loopt het water je meteen in de mond. Daarnaast kunnen bezoekers via de website eenvoudig reserveren, waarbij ze zelf hun korting bepalen, of een offerte aanvragen voor grotere groepen.

Dynamic Pricing in reserveringstool

Bij dynamic pricing worden de variabele prijzen niet ingezet om de winstmarge te verhogen, maar juist om vroegboekers te belonen en, niet geheel onbelangrijk, een optimale bezettingsgraad in het restaurant te realiseren. Daarnaast kan het restaurant hiermee beter inschatten hoeveel eten er nodig is per avond en hoeveel personeel ze nodig hebben. Ze dringen hiermee dus ook de waste terug.

Benieuwd naar hoe wij dynamic pricing hebben ontwikkeld en toegepast in het reserveringssysteem van Spingaren? Lees dan ons blogartikel over deze uitdagende opdracht met dynamic pricing.