Scroll

Hoe ziet een werkweek eruit?

De week van Sander

Benieuwd wat ik de hele week achter, onder, naast en op mijn bureau uitspook? In deze blog vertel ik hoe mijn week als afstudeerder eruit ziet.

Maandag

De week begint vroeg, in bed natuurlijk. Normaal gesproken is de maandagochtend voor niemand bepaald een pretje, maar deze ochtend heb ik geen moeite met opstaan. Want we gaan deze week beginnen met een brainstormsessie over de nieuwe strategie voor KiesZon. In een flowchart gaan we in kaart brengen op welke momenten in de customer journey we de klant willen aanspreken. Om er voor te zorgen dat de website meer conversies oplevert.

Zodra ik de trein uitstap in Deurne is het ongeveer twee minuutjes lopen naar het kantoor. Zoals Arno in zijn ‘de week van’ editie omschreef beginnen we elke werkdag met een ‘stand-up’.

Tijdens deze stand-up vertel ik wat mijn planning is van vandaag qua meewerktaken en qua werkzaamheden voor mijn scriptie. Vandaag zal ik voornamelijk bezig zijn met de opvolgpunten uit de brainstormsessie, daarnaast heb ik een interview gepland staan met een klant van Buro 3 voor mijn onderzoek.

Dinsdag

Vandaag kom ik iets na negen uur binnengewandeld op het kantoor, aangezien de NS weer eens besloten had om mij het leven zuur te maken. Gelukkig waren mijn collega’s aardig genoeg om een paar minuten te wachten zodat ik nog kon deelnemen aan de gebruikelijke stand-up.

Daarna was het tijd om even een aantal zaken voor te bereiden voor de wekelijkse stage-bespreking met Mike. Tijdens deze besprekingen geef ik Mike een update over mijn onderzoek en meestal vraag ik zijn advies over bepaalde onderdelen van het vraagstuk. Het is erg prettig om als afstudeerstagiair deze begeleiding te krijgen, maar uiteindelijk maak toch een eigen keuze over de manier waarop je het aanpakt. Doordat iedereen meedenkt met mijn opdracht voel ik mij meer gemotiveerd om uiteindelijk een goed eindproduct aan te leveren waar ze ook daadwerkelijk iets mee kunnen doen. De manier van werken bij Buro 3 is anti-bureaucratisch en dat is juist heel fijn.

Woensdag

Vandaag begint de dag met een klantafspraak. Spannend, aangezien dit de eerste keer is dat ik een afspraak heb met een klant zonder een collega erbij. Tijdens dit overleg bespreek ik met de klant welke aanpassingen zij graag aan de website zien en in hoeverre dit mogelijk is. Ik geef advies over hoe SEO-wise we het beste de website kunnen invullen, als de klant graag aanpassingen ziet die de website niet beter maken geef ik ook aan waarom we dit beter niet kunnen doen.

Na de afspraak pak ik de taken die uit de afspraak gekomen zijn meteen op en vraag ik één van de developers erbij om de ‘technische’ aspecten aan te pakken.

In de middag ga ik verder met het maken van data-visualisaties voor mijn onderzoeksrapport, aangezien ik nog niet bepaald een Photoshop-master ben vraag ik aan Mart of hij mij kan helpen met een aantal visualisaties.

Mart en Sander Bespreken

Donderdag

Vandaag begint de dag niet op het kantoor, maar in Eindhoven, op Fontys. Samen met mijn begeleider vanuit de opleiding heb ik een feedbackmoment over mijn onderzoeksrapport. Mijn begeleider is positief verrast als hij mijn onderzoeksresultaten ziet, hij vertelt mij wat ik eventueel zou kunnen doen om mijn onderzoek nog steviger te maken. Net op tijd voor de lunchpauze, kom ik aan bij Buro 3. Na de pauze volgt meteen het wekelijkse online marketingoverleg, tijdens dit overleg bespreken Peter, Mike en ik een aantal lopende projecten. Vandaag kijken we o.a naar de USP’s van een klant en hoe we deze in een display-camapgne via Google Adwords het beste kunnen visualiseren.

Vrijdag

En dan is het alweer vrijdag, we beginnen de dag om 9 uur met de weekplanning. Iedereen bespreekt welke werkzaamheden zij wel of niet gehaald hebben. Dit werkt fijn aangezien je daardoor niet de laatste dag van de week aan het stressen bent voor een deadline, want die heb je de dag van tevoren al behaald.

De dag sluiten we af met de sprint demo, iedereen laat kort zien wat zij die week gemaakt hebben en waar ze trots op zijn. Ik laat deze week een aantal interessante bevindingen uit mijn onderzoek zien. Ook laat ik een ‘flowchart’ zien die ik gemaakt heb naar aanleiding van de brainstormsessie afgelopen maandag.

Vervolgens start de vrijdagmiddagborrel, onder het genot van een biertje en snacks spelen we een potje tafelvoetbal, Mario Kart of een andere game op onze Playstation.

Sprint demo Buro 3

Heb je vragen over wat ik nog meer uitspook in een week bij Buro 3? Mail ze gerust naar sander@buro-3.nl.