Scroll

Hoe ziet een werkweek eruit?

De week van Mart

Na de successen van de voorgaande ‘De week van…’ blogs is het nu mijn beurt om iets te vertellen over mijn dynamische werkweek.

Maandag

Hop hop, vandaag met veel energie weer naar het werk. Huh, heb je geen last van opstartproblemen? Nou we gaan vandaag een start maken aan de ontwikkeling van onze eigen Buro 3 website. Ook wij blijven niet stil zitten en vinden dat onze website toe is aan vernieuwing, dit om zo onze werkwijze en expertise nog beter te kunnen uiten. Hiervoor gaan we samen met het projectteam de eisen en wensen bespreken en gaan we vervolgens starten met het visueel uitdenken en uitwerken van de website. Ik ga vandaag beginnen met het zoeken naar inspiratie om ervoor te zorgen dat onze nieuwe website past bij de visie van Buro 3. Nadat ik voldoende inspiratie heb gevonden ga ik een eerste versie van het ontwerp maken. Dit ontwerp wordt vervolgens tot in detail besproken want ja, wij zijn niet snel tevreden, ook niet als het gaat over onze eigen website.

Wil jij de eerste zijn die iets te zien krijgt van onze vernieuwde website? Neem dan snel een kijkje 😉

Dinsdag

Mijn dinsdag staat in het teken van De Vaste Clique. Gelukkig hoef ik niet zelf foto’s te gaan maken maar mag ik gaan werken aan de portal die we ontwikkelen voor fotografen en opdrachtgevers van De Vaste Clique. Met de komst van een portal worden veel administratieve zaken geautomatiseerd waardoor de klant meer tijd heeft om zich te focussen op andere (belangrijkere) punten.

Tijdens dit project werken wij volgens het Scrum Framework. Dit houdt in dat je een groot project opdeelt in kleinere hapklare onderdelen welke je vervolgens per sprint gaat opdelen. Een sprint bestaat in dit geval uit 2 weken waarbij we elke week een nieuw gedeelte kunnen opleveren. Hiermee focussen we ons op kleinere elementen welke uiteindelijk samen een groot geheel vormen. Ik verzorg samen met Daan de technische ontwikkeling voor dit project. Voor mij een interessante en leerzame opdracht omdat het maken van een portal andere technische vaardigheden aanroept in vergelijking met het maken van een website.

De week van Mart

Woensdag

Als ‘dé schakel tussen web development en online marketing’ ben ik verantwoordelijk voor het technisch verwerken en/of verbeteren van verschillende websites. Zo ga ik vandaag de website van Alfred verhuur verbeteren op het gebied van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalization oftewel het organisch vindbaar maken van de website in zoekmachines. Hiervoor maak ik gebruik van de tool Semrush, via deze tool krijg ik inzicht in de verbeterpunten en fouten van een website. Zo kan ik precies zien welke pagina’s geen SEO-description hebben of links bevatten die uitkomen op een 404-pagina. Aan mij vandaag de taak om deze fouten zo veel mogelijk op te lossen zodat de website van Alfred verhuur technisch geoptimaliseerd is voor Google, hiermee zetten we dus de fundering. Als de fundering goed is gaat mijn collega Mike aan de slag met het verbeteren en aanvullen van de content zodat we ook daadwerkelijk gevonden worden op de gewenste zoekwoorden.

Wil je dat wij jouw website eens onder de loep nemen om de organische vindbaarheid te verbeteren? Neem even contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Donderdag

Donderdag, de laatste dag uit onze weekplanning. Huh? Ja, de weekplanning van Buro 3 begint op vrijdag en eindigt donderdag. Hierdoor kunnen we op vrijdag een nieuwe weekplanning maken waar we maandag direct fris aan kunnen beginnen.

Deze dag begint voor mij met het werken aan de nieuwe website van Ortho013. Deze nieuwe tandartspraktijk krijgt een website volledig passend bij de gecreëerde huisstijl. Vandaag ga ik de laatste openstaande punten afronden en mag de testlijst erbij worden gehaald om ervoor de zorgen dat de website volledig werkt als deze live mag. Nadat ik klaar ben met het testen van de website gaat deze nog een keer naar Merette, de projecteigenaar van Ortho013, en ook zij test deze nog eens volledig op fouten en verbeterpunten. Zo werken we uiteindelijk toe naar een perfect functionerende site.

Naast de werkzaamheden voor Ortho013 staat deze donderdag in het teken van supportwerkzaamheden. Gelukkig voor mij vallen de support taken mee en zijn het vooral wat optimalisatie punten en het opzetten van verschillende A/B testen. Met A/B testen kunnen we 2 verschillende versies van knoppen, afbeeldingen of pagina’s testen om te zien welke het beste werkt. En ja, dit testen we dus ook als jij een van deze websites bezoekt, wij houden alles in de gaten :).

De week van Mart, Daan

Vrijdag

Vrijdag, lekker op mijn gemakje toewerken richting het weekend? Niks ervan dacht mijn planning zo, volle bak werken aan de Hubspot koppeling voor Zibber. Wéér een leuk project waarmee ik aan de slag kan. Deze klant maakt gebruik van het marketing platform Hubspot. Een onderdeel hiervan is het gebruik van een blog. Hiermee geven ze de gebruiker een kijkje in de wereld van Zibber en werkt het tevens bevorderend voor de autoriteit van het domein (wat ook weer voordelen biedt voor SEO). Zibber vult de blogpagina’s op de website van Hubspot, het is vervolgens aan ons om via de API deze blogs uit te lezen op de website van Zibber. Gelukkig heeft Hubspot een fijne documentatie waarmee ik goed uit de voeten kan dus moet ook deze koppeling geen probleem zijn.

Tijdens onze vorige hackaton hebben we een intern TOTO-applicatie gemaakt. Na enkele weken intensief gebruik, hebben we enkele gebruikersoptimalisatie punten gevonden welke ik vandaag ga oplossen. Wanneer dit allemaal gedaan is nog even snel de juiste uitslag raden en verrassend: Ik sluit deze week niet af met een winnend potje tafelvoetbal maar met 20 graden plus lekker op het terras van Buro 3.

Heb je nog vragen over mijn werkweek, mail ze gerust naar mart@buro-3.nl