Scroll

Hoe ziet een werkweek eruit?

De week van Joost

joost-2

Weet ik het nog steeds, aan mijn eigenlijk te kleine maar verhoogde bureau? Hieronder beschrijf ik mijn machtige werkweek.

Maandag

Zoo, een goedemorgen!

Voor degenen die vinden dat de maandagochtend de verschrikkelijkste ochtend is van de week… Daar ben ik het natuurlijk mee eens!

Mijn week begint namelijk anders dan die van de rest binnen Buro 3. Op maandag werk ik op locatie bij een klant van Buro 3 in Nuenen genaamd Signips. En je raad het al, de ochtendspits tussen Zeilberg (Zaailberg) en Eindhoven via Helmond, vooral op maandag,  is tenenkrommend!

Maargoed, aangekomen bij Signips, start ik met het maken van templates voor Digital Signage. Digital Signage? Ja, gewoon niet zo moeilijk: reclame op een scherm bij een groot bedrijf, zoals het CBS of Philips. Dat scherm hangt binnen aan de muur in een gang, kantoor of spreekkamer om de klanten en de werknemers info en statistieken te laten zien over het bedrijf zelf. Dit wordt op internationaal niveau toegepast. Deze Digital Signage zet Signips ook in voor het MKB. Om dit goed te kunnen vermarkten ben ik hiervoor een autonome webshop aan het bouwen genaamd https://schermen.info.

Daarnaast ben ik daar bezig met het maken van een autonome webshop, die een maatschappelijk verantwoord product introduceert genaamd Spiqle Agenda. Dit product helpt vooral oudere mensen met geheugenproblemen een beter grip op de dag te krijgen. Ook de mantelzorger van deze persoon heeft profijt van de Spiqle Agenda, omdat zij via een app op hun telefoon de agenda van degene waar zij voor zorgen, kunnen bijhouden en aanvullen, waar ze ook zijn.

Omdat ik nog jong ben en veel wil leren heb ik tafelvoetbalskills die ik bij Buro 3 kan laten zien, maar hier bij Signips pool skills die ik aan het polijsten ben. Iedere maandag een potje poolen (poelen) geeft mij dat extra stukje motivatie, omdat ik natuurlijk altijd, soms, af en toe en meestal niet win!

Dinsdag

De dinsdag is begonnen met het maken van een brochurevideo voor Horizon Motor Reizen. Dit is een reisorganisatie die complete motorreizen organiseert in en rondom Europa (en inmiddels daarbuiten). Omdat het nieuwe motorseizoen begint is het belangrijk dat deze video gezien wordt en de interesse wordt gewekt onder de doelgroep! Zie hier het prachtige eindresultaat!

Joost Videobewerking

Naast deze geweldige video staat deze dag in het kader van Google. Dit is een afsluiting van mijn project waar ik voorgaande weken hard aan heb gewerkt. We gaan namelijk over van onze standaard email naar G Suite. Met G Suite heb je veel mogelijkheden, zijn er diverse functies en kun je je mailboxen gemakkelijk uitbreiden. G Suite moet het centrale punt van onze communicatie worden en vandaag is de dag dat we na mijn voorbereiding daadwerkelijk overgaan naar het nieuwe systeem. Spannend, omdat het om plus minus 100.000 mailtjes en contacten gaat die van de ene naar de andere service verplaatst moeten worden, zonder dat er iets verloren gaat natuurlijk.

For your information, ik ging vandaag om 21:30 naar huis, een mooie lange werkdag dus, maar we hebben het gered! (En we hebben chinees gegeten :))

Woensdag

Als je toevallig in Aarle-Rixtel woont en je wilt je haar laten knippen of stylen, dan moet je vooral nu bij Anke van Hairstyle 84 zijn. Vandaag heb ik haar nieuwe website afgerond en live gezet. De passie die ik heb voor websites maken heeft Anke voor haren knippen. Geen wonder dat deze twee zo goed matchten dus! In de afgelopen weken heb ik hiervan de technische opbouw verzorgd. Als laatste heb ik onze Sander, lees Rapper Sjors, hiervoor aan het werk gezet, omdat er natuurlijk ook teksten op de website moeten staan. Ik ben daar niet zo’n held in en onze Rapper is dat natuurlijk wel. Hier tussendoor ben ik bezig geweest met het overdragen van mijn opgedane G Suite kennis naar mijn fijne collega’s. Tip: als je dus enkele spelfouten ziet in dit blog, stuur ze direct door naar joost@buro-3.nl.

Hairstyle 84 Buro 3

Donderdag

Dit is de laatste dag van de weekplanning. Nu hoor ik je denken, het is toch pas donderdag?

Ja dat klopt, maar op donderdag sluiten wij onze week af. Zo kunnen wij vrijdagochtend met de nieuwe weekplanning beginnen en zorgen we ervoor dat dit niet op maandag hoeft als je het al zwaar genoeg hebt met opstarten, want jah, maandagen zijn maandagen.

Gisteravond heb ik mooi mijn boormachine in de auto geladen en meegenomen naar het kantoor. Vandaag hang ik het scherm op waarop ons live dashboard te vinden is. Dit dashboard is het eindresultaat van onze eerste hackaton en toont resultaten die onze klanten behalen, waardoor wij gedreven blijven om deze resultaten te blijven verbeteren met onze skills.

Helaes Pindakaas

Dit heb ik niet gehaald. De omzetting van mail naar de G Suite service liep minder soepel dan verwacht. De nasleep van het overbrengen van mijn opgedane informatie en vragen van mijn, nu iets minder fijne, collega’s die mijn kant op kwamen waren meer dan verwacht. Ook kom je toch altijd achter kleine dingetjes die je nooit had kunnen voorzien, totdat je het daadwerkelijk gaat gebruiken.

Tussendoor ben ik bezig geweest met het testen van de nieuwe editor in WordPress genaamd Gutenberg. Deze visuele editor maakt het makkelijker voor onze klanten om de inhoud van hun website aan te passen. Deze editor zie je in de toekomst standaard terugkomen, omdat de oude WordPress editor komt te vervallen.

Vrijdag

Deze 7 letters in deze volgorde betekenen bijna weekend, de vrijdagmiddagborrel, maar vooral nog even hard werken. De afsluiting voor het weekend gaat bij mij dus niet over 2 maar 3 dagen, omdat ik maandag op locatie werk en dus niet voor Buro 3 aan de slag ben.

Zelfs als de week bijna ten einde is, start ik toch met een nieuw project. Boerenkamps woninginrichting heeft bij ons aangeklopt, omdat zij toe zijn aan een nieuwe website. Dit project is aan mij overgedragen en om me goed in te leven in de klant ben ik daar op gesprek geweest om de wensen in kaart te brengen. Op deze manier kan ik mij het beste in de klant verplaatsen om ervoor te zorgen dat de wensen en behoeftes van de klant duidelijk zijn. Een mooie opdracht, omdat het een magazine-achtige website gaat worden waar veel foto’s op komen te staan. Ik kan me hier helemaal in uitleven. Boerenkamps woninginrichting, bedankt voor de inspiratieboekjes!

Joost inspiratie Boerenkamps wooninrichting

16:25 uur

De tijd dat iedereen zijn laatste dingen afrondt, zodat we om 16:30 aan het welverdiende pilsje kunnen zitten. Of staan kun je beter zeggen, want bij dit pilsje hoort een sprint demo waar iedereen zijn werk van die week laat zien. Zo heeft iedereen een mooi overzicht van waar heel Buro 3 mee bezig is en hebben we wat kennisdeling tussen de verschillende afdelingen.

En zoals iedereen in ‘de week van’ zijn berichten afsluit, ik nu dus ook.

TAFELVOETBAL!

Een fijn weekend en heb je vragen over mijn week, of denk je juist, dat wil ik ook! De telefoonlijn en de deur staan natuurlijk altijd open!

Enne, dit is mijn mailadres als je met me wilt mailen: joost@buro-3.nl

PS. Als je nou zit te wachten op het vervolg van het op te hangen dashboard, daar kan ik heel ‘mand!’ over zijn, die hangt nog niet!