Scroll

De ultieme klantbeleving door er zelf een te worden

In 2016 zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met Uwdierenwinkel.nl, waarvoor we de verantwoordelijk hebben gekregen over de webshop en online marketing activiteiten. Hierdoor kunnen we vanaf het begin ervaren hoe het is om een eigen webshop te beginnen, bezitten en te optimaliseren. Van het uitdenken van een strategie tot het afhandelen van bestellingen. Hierdoor weten we nog beter met wat voor vragen webshop eigenaren zitten, omdat we er nu zelf een zijn. De ultieme klantbeleving als je het ons vraagt.

Het startshot

Wanneer dan uiteindelijk de kogel door de kerk is dient er allereerst een visie geformuleerd te worden die je met de webshop voor ogen hebt. Vanuit daar is het belangrijk dat er een goed uitgewerkt en doordacht marketingplan wordt bewerkstelligd. Dit kun je zien als de weg die leidt naar de geformuleerde visie. Zonder dit alles zou je als bedrijf en dus ook je webshop in het luchtledige zweven, zonder een concrete weg naar deze visie.

Wanneer je geen doordachte strategie hebt uitgewerkt kun je natuurlijk ook successen behalen, maar vaker zien we dat het tegenovergestelde bereikt wordt. Daarbij moet je weten wat en welke stappen tot dit succes hebben geleid, zodat succes geen incident, maar structureel is.

Bespreking Uw Dierenwinkel

Het gezicht van Uwdierenwinkel.nl

Eigen fotografie vs stock foto’s. Elke keuze heeft zo zijn voor- en nadelen, waar het om draait is dat de gemaakte keuze doordacht is waarbij je rekening houdt met het doel van de webshop en de toekomstvisie die je voor ogen hebt. Als gezicht van de webshop van Uwdierenwinkel.nl hebben we Lisa weten te strikken. Op deze manier hebben we uniek beeldmateriaal dat je nergens anders tegenkomt en creëren we een persoonlijke band met onze klanten.

Uw Dierenwinkel Fotoshoot
Uw Dierenwinkel Fotoshoot Daan

Huisstijl ontwerp door Buro 3

Het belang van een goede huisstijl is onmiskenbaar. Een goede huisstijl geeft niet alleen houvast voor je eigen webshop, maar draagt bij aan de identiteit, is een verlengstuk van de strategie, consistent en onderscheidend. Een goed doordachte huisstijl is dus niet alleen maar bedoeld voor externe communicatie, maar creëert ook draagvlak binnen de organisatie. Aan welke zaken je allemaal moet denken bij het ontwerpen van een huisstijl:

  • Logo
  • Slogan
  • Kleurgebruik
  • Typografie
  • Lay-out
  • Beeldmateriaal
Uw Dierenwinkel Banner

De ontwikkeling van de WooCommerce WordPress webshop Uwdierenwinkel.nl

Een doordachte, klantvriendelijke en geoptimaliseerde webshop bouwen, vraagt om een gestructureerde aanpak. Nog voordat er één regel gecodeerd wordt, moet de structuur vaststaan, de wireframing getest en afgerond zijn en het design, ja… designed worden.

Het geheel is zelfs door potentiële klanten getest, waardoor wij al kunnen optimaliseren voordat we beginnen met “bouwen”.

Uw Dierenwinkel Website

Marketing voor je Webshop

De webshop staat, nu begint het pas. Het is tijd om de markt kennis te laten maken met de webshop. Bezoekers komen niet zomaar via de ‘voordeur’ binnen wandelen. Je moet er dus voor zorgen dat je bezoekers aantrekt. Het is hierbij belangrijk dat je de eerder genoemde huisstijl zoveel mogelijk doorvoert in de online communicatie uitingen en zo consisentie creëert via de verschillende online marketing kanalen.

Een gestructureerde online marketing aanpak

Voor Uwdierenwinkel.nl hebben we middels de See, Think, Do & Care methodiek een structurele online marketing strategie opgesteld. Waarin we de juiste content, in de juiste fase van de customer journey en op het juiste touchpoint aanbieden. Wat wil dit zeggen in ‘gewone mensen taal’? Zorgen dat er een ideale mix is van alle kanelen, zodat je potentiële klanten op elk moment in hun aankoopproces kunt bereiken. Natuurlijk neemt social media hier ook een belangrijke rol in. Dit steeds groter groeiende advertentiekanaal is uitermate geschikt, om met de juiste kennis van zaken, specifieke klantgroepen te benaderen met advertenties. Ook remarketing behoort hierbij tot de mogelijkheden, om lost sales te verlagen. Daarnaast laten we nieuwe klanten kennis maken met de webshop door gerichte Display advertenties te verspreiden via het Google Display Netwerk. Ook maken we gebruik van Google Shopping en Google Search.

Uw Dierenwinkel SEA
Uw Dierenwinkel Instagram
Krabpaal

Webshop testen

Website klaar, champagne open en door naar het volgende project. Was het maar zo’n feest. Helaas, maar ergens ook gelukkig, is dit nooit het geval. Een webshop moet werken en vooral blijven werken. Optimaliseren en onderhouden heet dat, dit is een proces dat nooit klaar is en waarin de mogelijkheden eindeloos zijn. Methoden als A/B testen (denk aan een groene of een oranje knop) helpen bij het succesvol maken van een website, wat weer resulteert in meer winst. Klant blij, wij blij.

Een webshop starten?

Ben je van plan om een webshop te starten, maar weet je niet zeker hoe je dit het beste kunt aanpakken. Of wil je de ingeslagen weg eens kritische onder de loep nemen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag succesvol te worden.