Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we reageren zo snel mogelijk :) x

Scroll

5 redenen waarom je zou moeten adverteren op Bing

Een epos kunnen we er niet van maken. Feit is wel dat Bing Ads aan de weg timmert en marktaandeel snoept van internetgigant Google’s AdWords. Moet ik dan nu ook op Bing gaan adverteren? De keus is aan jou. Ik leg je uit wat Bing Ads ‘bijzonder’ maakt.

Bing groeit vooral door integratie

Met software wel te verstaan. Zo is Bing niet alleen standaard te vinden op Windows, maar ook Siri en Yahoo maken gebruik van de zoekmachine van Bing. Dat zorgt voor flink wat extra gebruikers en dit aantal is recentelijk nog wat aangedikt doordat Windows 7 gebruikers gratis kunnen overstappen naar Windows 10. In deze nieuwe versie zit de Bing search bar automatisch ingebakken, waardoor mensen proactief Google’s Chrome moeten installeren willen ze daar gebruik van maken. Ook de samenwerking tussen Microsoft en Yahoo heeft bijgedragen aan de groei. Er is afgesproken dat Yahoo 51 procent van alle zoekopdrachten door Bing dient uit te voeren. Al deze software integraties zorgen dan ook voor extra groei.

Waarom je zou moeten adverteren op Bing

Zie het niet zozeer als ‘ik kies Bing Ads’, maar meer als een extra kanaal, aanvullend op AdWords, om met je bedrijf te adverteren. Daarnaast probeert (en lukt) Bing het adverteren voor bedrijven interessanter te maken door er in een sneltreinvaart nieuwe functionaliteiten uit te rollen, waardoor Bing Ads een aantal krachtige voordelen heeft die AdWords simpelweg niet biedt. Ik som er 5 voor je op:

1. Bing Ads heeft minder concurrentie en lagere kosten per klik

Veel kleine en middelgrote bedrijven adverteren via AdWords en zien Bing Ads als een latere overweging. Een gemiste kans, want Bing Ads biedt vele voordelen door een gebrek aan concurrentie, zoals betere advertentieposities en lagere kosten per klik: gemiddeld 33 procent lager ten opzichte van AdWords. Daarbij is het doorklikpercentage vaak ook nog eens fors hoger dan bij de concurrent.

2. Bing Ads geeft je meer controle op campagne- en advertentieniveau

In AdWords kun je op onder andere locatie, advertentieweergave en taal instellen. Op campagneniveau wel te verstaan. Wil je op advertentieniveau met andere instellingen werken dan moet je hier een compleet nieuwe campagne voor aanmaken. Bing Ads biedt deze opties ook aan op advertentieniveau, waardoor instellingen voor een specifieke advertentiegroep snel zijn aan te passen zonder hiervoor een nieuwe campagne te moeten aanmaken.

Bing Ads Targetting

3. Bing Ads heeft betere device targetting

AdWords laat standaard al je advertenties zien aan desktop, tablet en mobiele apparaten en je hebt hierbij de mogelijkheid om bodwijzigingen te doen. Bing Ads biedt je volledige controle over al deze decives.

4. Bing Ads heeft image extensies

AdWords biedt meer extensies en dus meer keuze en meer kans om mensen te laten verleiden om op je advertentie te klikken. De meest gebruikte en populaire extensies overlappen elkaar wel bij AdWords en Bing Ads, maar een groot voordeel bij Bing Ads is dat je gebruik kan maken van ‘image extensies’. Deze extensie laat je tot maximaal 6 afbeeldingen uploaden met tekst die getoond worden onder je normale advertentie. Je kunt je voorstellen dat dit enorm doorklik verhogend werkt.

Bing Ads Image Extensie

5. Bing Ads geeft je controle over demografische targetting in zoekcampagnes

Say What?!

Jazeker, controle over demografische targetting in zoekcampagnes! Toch wel mijn persoonlijke favoriet. Ondanks de uitgebreide informatie die AdWords biedt op het gebied van demografische factoren in het display netwerk, laten ze je in het donker bij zoekcampagnes. Bing Ads meest innovatieve en krachtige voordeel ten op zichte van AdWords is dat je kunt targetten op demografische factoren in zoekcampagnes. Zowel op campagne- als op advertentieniveau. Deze manier van targetting is uitermate geschikt wanneer je exact weet wie je doelgroep is en het klikbudget wordt dus optimaal benut.

Bing Ads Demografische Targetting

Ik moet toegeven dat, door het geringe zoekvolume in sommige branches, adverteren op Bing vooralsnog niet voor iedereen is weggelegd. Bing Ads heeft veel te bieden, de potentie is er en dit merk je dan ook terug in het marktaandeel dat de laatste jaren gestaag terrein wint van Google.

Ik ben overtuigd van Bing Ads als advertentie kanaal, maar ik ben hier nog niet op actief

Neem dan contact met ons op, wij, als Accredited Professional, dragen graag bij aan jouw succes.

Bing Ads Badge