Terug naar blog

Door
Peter Leenen

09 Juni 2016

is-jouw-website-mobielvriendelijk

Test de mobielvriendelijkheid van je website

Test de mobielvriendelijkheid van je website met 'think with Google'. Google heeft een nieuwe tool ontwikkeld, speciaal voor het MKB, zodat het voor marketeers met minder technische kennis ook makkelijk te begrijpen is. Met de test wordt bijvoorbeeld de leesbaarheid en laadtijd getest en beoordeeld.

The world’s gone mobile. Now, it’s your turn.

Dat is het motto van Google. Nu mobiele apparaten vaker dan desktops worden gebruikt in het oriëntatie- en aankoopproces van de consument, is het raadzaam dat je website voldoet aan de door Google gestelde mobiele richtlijnen. Met deze test wil Google MKB ondernemers en marketeers bewust maken van de mobielvriendelijke status van de eigen website. 

Test de mobielvriendelijkheid van je eigen website

Ga naar: testmysite.thinkwithgoogle.com en vul de URL van je website in. Binnen enkele seconden wordt je website op 3 punten beoordeeld op een schaal van 1 tot 100. De beoordelingen worden aangevuld met heldere en begrijpelijke adviezen.

Wil je weten waar de website precies verbeterd kan worden? Vraag dan het volledige testrapport aan door je e-mail adres in te vullen. Binnen enkele uren ontvang je het rapport met praktische adviezen en verbeteringen.

mobile-friendly-website

Nadruk op mobielvriendelijke website, wederom

Met deze mobielvriendelijke test geeft Google wederom het belang van een mobielvriendelijke website af. Zoals we ook in ons blog SEO trends voor 2016 aan hebben gegeven, is mobiel het sleutelwoord voor de komende tijd waarbij snelheid een zeer belangrijke factor is.

 

Peter Leenen
Marketing & Project management, UX Designer