Terug naar blog

Door
Mike van der Horst

17 Juni 2015

Banner-einde-stage

Mike neemt afscheid als stagiair

Aan alles komt een einde, zo ook aan mijn stageperiode bij Buro 3. De tijd is werkelijk voorbijgevlogen. Tijdens mijn stage ben ik bezig geweest met het uitvoeren van een onderzoek en heb ik meegewerkt in het bedrijf.

De stageopdracht

Mijn onderzoeksopdracht bestond uit het achterhalen welke criteria belangrijk en doorslaggevend zijn bij de keuze voor een full service internetbureau. Om een met bloed zweet en tranen besmeurd 102 pagina’s tellend onderzoeksrapport samen te vatten, zal ik de hoofdlijnen van de uitkomsten met jullie delen.

Uit het onderzoek, wat onder andere bestond uit het afnemen van diepte interviews en enquêtes bij huidige klanten, kwam naar voren dat bepaalde huidige zaken anders uitgevoerd kunnen worden. Zo heb ik aanbevelingen gedaan om de offerteopbouw te veranderen en om een gefaseerde rollende planning bij de offerte te implementeren. Ook de meerwaarde die Buro 3 heeft ten opzichte van andere internetbureaus moet beter worden gecommuniceerd. Daarnaast heb ik Buro 3 meer inzicht gegeven in het beslissingsgedrag van huidige klanten. 

Wat mooi is, is dat Buro 3 de aanbevelingen van mijn onderzoek ook gaan gebruiken. Zo is de offerteopbouw al flink op de schop genomen en worden veel van mijn bevindingen meegenomen in de nieuwe website van Buro 3 die momenteel in ontwikkeling is. 

Meewerken bij Buro 3

Tijdens mijn stageperiode heb ik me vooral bezig gehouden met het schrijven van SEO vriendelijke teksten en het inzetten van online marketing. Er ging een wereld voor mij open tijdens mijn eerste “lessen” Google AdWords. Wat hier allemaal in mogelijk is had ik vooraf nooit verwacht. In het begin had ik dan ook veel ondersteuning nodig bij de uitvoer van mijn taken. “Peter, waar zit dat ene knopje om die dinges in te stellen?”, was dan ook een veelvoorkomende vraag. Gaandeweg, naarmate ik meer ervaring had, kon ik mezelf wegwijs maken in het doolhof aan instellingen dat Google AdWords heet. Gelukkig maar want als kers op de taart heb ik op mijn een na laatste stagedag het examen ‘fundamentals’ van Google AdWords succesvol afgelegd *naar eigen keuze luid applaus invullen*.

adwords-examen 

Tijdens mijn laatste intervisiebijeenkomst vroeg mijn opleidingsmentor vanuit school mij; “Mike, zou je een volgende keer weer kiezen voor Buro 3 als stage bedrijf.” Zeker wel, ik werd vrijgelaten om mijn eigen invulling te geven aan opdrachten en ondersteund op de juiste momenten. Daarbij is de werksfeer binnen Buro 3 gewoon geweldig.

Niet alleen ik, maar ook Buro 3 heeft wat geleerd, namelijk wat het nu eigenlijk inhoud om een stagiair te hebben. De ontmaagding van Buro 3 als stage aanbieder zullen we maar zeggen.

Slotstuk: pieken op het juiste moment

Wat zeer zeker ook niet onderschat mag worden is mijn inbreng tijdens de epische tafelvoetbalwedstrijden. Van 10-0 nederlagen (letterlijk) kruipend onder de voetbaltafel naar 9-3 overwinningen in een prachtige apotheose. Ere wie ere toekomt, alle credits voor mijn tafelvoetbalpartner in crime Peter en zijn ondoordringbare verdediging.

tafelvoetbal-buro3

I'll be back...