Terug naar blog

Door
Peter Leenen

09 April 2014

het-internet-is-prachtig

Het internet is prachtig

Het internet staat vol met prachtige dingen (en plaatjes van schattige baby dieren). Naast dat wij hier graag ons steentje aan bijdragen, delen we ook graag dingen waarvan we warm worden.
Hieronder een aantal prachtige voorbeelden van wat het web te bieden heeft. Laat het je smaken, vermaken & inspireren.

 

het-internet-is-prachtig-parade

Parade - deel je foto's op een prachtige manier

Men is altijd op zoek naar een manier om herinneringen te delen met vrienden en familie. Door de groei van digitale camera's, smartphones en het gemak waarmee foto's gedeeld en bekeken kunnen worden via social media wordt het ons steeds gemakkelijker gemaakt. Helaas wordt het gevoel van klassieke foto albums hiermee nog niet echt aangeroepen.

Parade probeert het gevoel van het balderen door een foto album te evenaren. Door gebruik te maken van parallax scrolling, zoals de website van Bram Dekker, worden foto's prachtig gepresenteerd. Maak je eigen fotoalbum, check de voorbeelden op de website of bekijk ons eigen album.

 

het-internet-is-prachtig-voetbal

Strikr - Volg de Premier League op de voet

Voetbal en internet zijn de laatste jaren dichter bij elkaar gekomen, op social media wordt er tijdens een wedstrijd gretig op los getweet en gepost. De goals zijn seconden later via Vimeo terug te kijken, en tijdens de wedstrijd wordt er steeds vaker een 'tweede scherm' ingezet. Ontwikkelingen die wij natuurlijk graag zien. Carlsberg komt met de app "Strikr", de highlights van de wedstrijden worden naar gebruikers verzonden, die hier vervolgens via twitter op kunnen reageren. De app bepaald vervolgens de stemming onder de fans en de zogenaamde 'tweet possesion', oftewel het balbezit onder de twitteraars.

 

 het-internet-is-prachtig-universiteit

Universiteit van Nederland

Op de website van de Universiteit van Nederland worden alledaagse vragen uitgelegd door professoren van de beste Nederlandse Universiteiten. Iedere week komt er een hoogleraar aan het woord en iedere dag wordt er een nieuwe video geplaatst, gratis super interessante colleges volgen dus!
Met antwoorden op vragen als: "Waarom moeten Brabanders zich schamen voor hun accent?" en "Waarom word je duizelig als je dronken bent?" is de website zeer zeker het bekijken waard!

Peter Leenen
Marketing & Project management, UX Designer