Terug naar blog

Door
Peter Leenen

07 Juli 2014

google-mijn-bedrijf-devices-app

Google mijn bedrijf gratis beschikbaar

Enkele dagen geleden heeft Google een nieuwe applicatie gelanceerd: Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf is een centrale plek waar je al je Google bedrijfsgegevens en applicaties kunt beheren. Qua applicatie niets nieuws, maar qua integratie wel. Eindelijk alles op één plaats.

Handig. Al je zakelijke Google applicaties op één plek

Google geeft je met Google Mijn Bedrijf alle zakelijke applicaties onder één dak: Google+, Google Zoeken, Google Maps en Google Analytics. Ook worden een aantal applicaties meer onder de aandacht gebacht, zoals Google Insights (Google Bedrijfsinzichten) en Google Reviews. Het dashboard van Google Mijn Bedrijf toont alle informatie duidelijk onder elkaar en biedt de mogelijkheid om direct gegevens te bewerken en overzichten in te zien.

Google Mijn Bedrijf, de voordelen

Door alle zakelijke applicaties te bundelen wordt het voor je organisatie gemakkelijker om informatie en data te beheren. Voorheen had je hier losse applicaties voor, waardoor je veel dubbel werk (en vooral uitzoekwerk) uit moest voeren. Deel je content op Google+, dan wordt je gelijk gewezen op verandering van Google Insights. Verwacht wordt dat deze “vergeten” applicaties vaker gebruikt zullen gaan worden. Ook wordt Google AdWords Express nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. AdWords Express richt zich op lokale zoekopdracht en is nauw geïntegreerd met Google Places.

 

google-mijn-bedrijf-app-sfeer

Google Mijn Bedrijf app

Er is tevens een app gelanceerd voor Google Mijn Bedrijf. Met de app heb je al je zakelijke informatie overzichtelijk bij elkaar, ook onderweg dus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je overzichten van je Google+ account, foto’s, inzichten en de bedrijfsgegevens.

 

Peter Leenen
Marketing & Project management, UX Designer