Terug naar blog

Door
Peter Leenen

20 Sep 2013

google-logo

Nieuw logo en navigatie Google

Google presenteert hun nieuwe logo en navigatie menu voor alle websites. Google geeft aan dat ze deze update in de komende tijd toe zullen passen op al hun producten. Wij houden dit soort updates nauwlettend in de gaten, want van de grote jongens kun je immers veel leren.

Google zet met deze aanpassing de weg door die ze reeds in zijn geslagen: flat design. Wat al te zien was in hun iconen (Visual Assets Guidelines), trekken ze nu ook door in het logo en de navigatie.

 

 Het logo

 

logo4w_99

 

 

 

logo6w_70

 

 

De navigatie

Het navigatie menu komt er als volgt uit te zien: 

Google_bar_screenshot-730x294_19

 

Google_app_launcher_screenshot_49

Het grootste verschil is te zien in de verschillende diensten van Google, die voorheen in de menubalk stonden. Deze worden in de nieuwe stijl vervangen door 'app' overzicht. Het ziet er zeker beter uit, maar voor diensten naast 'gmail'  en ' afbeeldingen' heb je 1 extra klik nodig. Het ziet er volgens ons een stuk cleaner uit, wij zijn dan ook benieuwd of het in de praktijk fijn werkt.

 

Gebruik van iconen in een menu

Het gebruik van iconen in het app overzicht is volgens ons een goede toevoeging. Bij websites waar het gebruik van iconen in de stijl past, adviseren wij vaak beelden te gebruiken in een menu ter bevordering van de gebruiksvriendelijkheid.

 

Peter Leenen
Marketing & Project management, UX Designer